Många chanser men bara ett mål…

–Det känns riktigt surt att förlora så här. Vi var revanschsugna och skapade tillräckligt många chanser för att vinna matchen. Men gör man inte mål så går det så här.

Bildtext: #25 Andreas Bosson blev både Matchens Kämpe framröstad av Röda Väktarna & Matchens Lirare utvald av matchvärden Försäkringskonsult AB. Fotograf: Flywood Studio.

HHC:s lagkapten Jonas Lindström sammanfattade det som han och hans lagkamrater kände efter onsdagens hemmamöte med nytända Huddinge, som gjorde två enkla mål inom loppet av 19 sekunder i tredje perioden och vände matchen till seger.

1-2 (0-0, 1-0, 0-2) kändes riktigt snopet efter spel, skott och chanser, men blev samtidigt en ny bekräftelse på HHC:s problem just nu där det inte blir utdelning på spelövertag eller målchanser.

Efter smällen mot Väsby kom HHC dessutom till spel med ett svårt skadedrabbat lag och med bara två ordinarie centrar speldugliga. Men trots det gjorde man nu en riktigt bra insats, framförallt under den första delen av matchen.

– Ja, och det får vi ta med oss nu. Det här var ändå något vi kan bygga vidare på. Att vi sedan gör några kostsamma misstag kan man ändå acceptera. Vi är i ett svårt skadeläge, men gör ändå en helt godkänd arbetsinsats, menade Per Ljusteräng, som nu återigen fick använda #39 Anton Hammargård som center-vikarie, vilket han ändå gjorde bra.

HHC hade 35 skott på mål (mot 23 för Huddinge) vilket säger en del om spelfördelningen, men i det heta området framför mål saknas det ändå en del.

– Vi måste ta oss in i det farliga området på ett bättre sätt. Nu väljer vi ofta utsidan och tar skotten från positioner där det blir alldeles för lätt för målvakten. Man kanske inte alltid kan hitta ett eget läge, men om man mer bestämt går in där, så banar man väg för andra, underströk Magnus Nilsson.

HHC har en grupp med många skickliga hockeyspelare, men saknar ändå de där spelartyperna som ofta gör de enkla målen bara genom att finnas där inne i kampen framför mål. I dagens täta hockey är det ofta just sådana mål som avgör matcherna.

Att HHC nu har förlorat två raka är en sak, men vi ska ändå komma ihåg att laget efter 16 spelomgångar faktiskt ligger på andra plats i tabellen. Och nya serieledare efter den här omgången är lördagens hemmamotståndare Visby.

Med den gnista som nu ändå fanns i laget, och där förlusten bara hängde på några olyckliga sekunder i tredje perioden, så kan HHC:s trogna supporters (607 åskådare den här gången) räkna med ett nyladdat lag på lördag. Kanske kan då någon eller några av de skadade spelarna också komma tillbaka.

Efter en mållös första period med både fart och bra passningsspel kom HHC:s ledningsmål efter 12.22 i den andra perioden när Jonas Lindström fick med sig pucken från mittzonen och bröt in framför Huddinges mål och avslutade med en backhand.

Huddinges 1-1 kom på ett lågt skott från Kim Lennhammer där pucken hittade vägen förbi alla ben och skridskor och förbi en helt skymd Andreas Bosson, som gjorde en ny stark insats i HHC-kassen.

När sedan Huddinge på något märkligt sätt, och med god hjälp av HHC-klubbor, även satte 1-2 bara 19 sekunder senare genom seriens poängkung Victor Andersson kunde hemmalaget inte hitta fram till en kvittering. Det fanns förvisso några riktigt heta möjligheter i slutet när HHC tryckte på, men Huddinge kunde spela av matchen och jubla över sin femte raka seger och fortsatt övertag i kampen runt AllEttan-strecket.

Skribent: Lars Gösta Larsson