Promenadseger för Bois

Det var långa stunder kattens lek med råttan när Bois idag vann med 7-2 på bortaplan mot bottenplacerade Surahammar. Men då Borlänge samtidigt besegrade Skövde med 4-2 så är seriesegern ännu inte bärgad, för att säkra den på egen hand behöver Bois ytterligare en poäng på de sista två matcherna.

Den första perioden inleddes i rätt lågt tempo men Bois kontrollerade händelserna på isen. Dock tog det ett tag innan man började hitta till de riktigt stora målchanserna. Men efter att först ha prickat ribban så kom sedan första målet och sedan blev det islossning för innan den första perioden var över så ledde Bois med 3-0.

• 1-0 gör Simon Eriksson. Johan Frick skjuter från blå, Linus Engqvist snappar upp returen och serverar Simon öppet mål.
  • 2-0 är ett pass som kommer djupt från egen zon över hela isen där Lucas Jidenius snappar upp den efter sargstudsen i hörnet och han passar direkt in på kassen där Eddie Davidsson är först och stöter in pucken förbi Christoffer Hanning i Surahammarmålet.
  • 3-0 kommer sedan Bois haft ett långt anfall innan Jim Jakobs skjuter en handledare från blå som letar sig in i plockhandskrysset. Förnämligt arbetat framför kassen av Engqvistbröderna gör att Hanning aldrig såg den pucken.

Bois inleder den andra perioden med att få flera långa anfall i Surahammars zon men det är när Surahammar rensar ut pucken och äntligen ska få byta som Bois kommer i en spelvändning. Oskar Norlöv hittar en ren Douglas Lögdahl som direktstöter in 4-0 med 4 minuter spelade av den andra perioden. Men det var långt ifrån sista målet för perioden, och nästa mål var Surahammars. Bois åker på matchens första utvisning och i det efterföljande powerplayet så hittar Surahammars amerikan Louis Vlahakis Sandbergs kryss medan Boismålisen är skymd. Surahammar får efter målet lite energi, men bara tre minuter senare så åker den ur igen. Bois är då nämligen ofina nog att göra två snabba mål. 5-1 gör Linus Engqvist efter fint förarbete av brorsan, och 6-1 gör Lucas Larsson sedan han snappat upp en retur på ett rappt skott från kanten av Jimmy Hellström. Det var Lukas första mål för säsongen, han gick ju skadad länge i början av säsongen. Surahammar skulle dock få sista målet i perioden. Joakim Landkvist kommer in på kanten och får till ett bra handledsskott som hittar stolpe in.

Den sista perioden blir den minst målrika. Den enda målskytten blir Ludvig Karlsson som skjuter in 7-2-målet med ett skott från blå. Återigen var det bra skymning framför kassen. Efter det kontrollerar Bois av matchen till det var 12 minuter spelade av perioden då Jim Jakobs åker på ett matchstraff. Strax efter åker Bois på ytterligare en tvåa vilket gör att Surahammar får spela första 5 mot fyra och sedan 5 mot 3 i två minuter följt av 5 mot 4 igen. Bois spelar dock ett suveränt boxplay och håller Surahammar från en enda farlig chans. Matchen slutar alltså 7-2 och Bois är därmed fortfarande fem poäng före Borlänge på andraplatsen.

Bäst i Bois idag är kedjan med bröderna Engqvist och Simon Eriksson som skapade mycket oro i Surahammarförsvaret och dessutom stod för två mål. Härnäst står Malung på bortaplan på schemat för Bois. Säkrar de seriesegern då?