Bra insats av Hammarby, men knapp förlust i matchen mot Enköping

När Hammarby under fredagskvällen gästade Enköping i Bachohallen fick 231 åskådare på plats, och ett antal webb-tv-tittare, se en trevlig och underhållande match där hemmalaget till slut kunde kamma hem segern med siffrorna 3-2.

Den första perioden bjöd på ett böljande spel, men inga vassare chanser och burväktarna Pontus Hagman och Sebastian Andersson kunde utan större besvär avstyra de målchanser som uppstod. Perioden slutade 0-0 och skotten blev 12-8 till hemmalagets favör.

Period två hann bli 46 sekunder gammal innan Fredrik Lundqvist smällde in 0-1 med ett mäktigt slagskott från blå, assisterad av Joakim Albertsson och Robin Kokkonen. Efter 10.10 fick hemmasupportrarna se Hugo Lindman Gustafsson, assisterad av Niklas Rigelius och Adam Lidström, trycka in en kvittering till 1-1. Drygt 4 minuter senare gjorde nämnde Rigelius 2-1, assisterad av Robin Nilsson och John Petersson. Med 1 minut och sexton sekunder kvar av den andra perioden tog Hammarbys nyförvärv Viktor Thim vara på chansen i numerärt överläge och fick sätta sin första strut i Hammarbydressen och ställningen var nu 2-2. Viktor assisterades av Nestor Plarsmo och Joakim Albertsson.

Perioden bjöd på ett väsentlig vassare spel från bägge lagen och både Hagman och Andersson fick göra en rad svettiga räddningar. Tongivande i Enköping var Dennis Näslund Nordqvist, Niklas Rigelius och John Petersson. Hammarby var klart inspirerade och bjöd på fint spel som lag och i alla formationer, men de som syntes mest och bäst var ändå förstalinan (Kokkonen / Plarsmo / Thim / Erixon / Berg). Perioden slutade 2-2 och skotten blev 15-10.

Period tre bjöd också den på riktigt rolig hockey och efter 12 minuter och 4 sekunder kom 3-2 från Robin Nilssons klubba, efter assist av Hampus och Ludwig Wallin. Hammarby borrade ner skallarna och kämpade vidare som ett lag, och bjöd på en rad vassa målchanser, men trots en veritabel kanonad lyckades Pontus Hagman i Enköpings mål stå emot tack vare fint målvaktsspel. Hammarby tog Timeout med 1.39 kvar, och när 1.33 återstod av matchen  lämnade ”Sebbe” kassen och Hammarby gjorde ett sista försök att komma ikapp med sex utespelare på banan. Enköping stretade dock emot och perioden slutade 1-0 och matchen 3-2. Skotten blev 10-11 till Hammarbys favör.

Slutresultat:  3 – 2
Skott:            37 – 29
Målskyttar:  Hammarby – Felix Lundqvist (0-1) och Viktor Thim (2-2)
Enköping – Hugo Lindman Gustafsson (1-2), Niklas Rigelius (2-2) och Robin Nilsson (3-2)
Publik:          231 (och många tillresta Hammarby-supportrar!)