Huddinge Hockey utser nya A-lagstränare

Mikael Österblom och Christopher From-Björk blir nya tränare i Huddinges A-lag. De har tillsammans tränat Segeltorp de två senaste åren, dessförinnan har Mikael varit coach i Botkyrka och Haninge Anchors, som han tog upp från Div 2. 

Christopher har en lång och framgångsrik karriär som back i de svenska juniorlandslagen, Div. 1 och HockeyAllsvenskan (Almtuna och Tingsryd). Han avslutade sin karriär med fem säsonger i Huddinge i HockeyEttan, där han som lagkapten blev en uppskattad ledargestalt både på isen och i omklädningsrummet. 

 

– Mikael och Christopher har visat att de samarbetar på ett väldigt bra sätt både i fråga om ansvarsfördelning inom teamet och när det gäller att leverera sportsliga resultat, säger Darryl Finnell, Huddinges nye klubbchef tillika sportchef för elitblocket.

– De tog först upp Segeltorp från Div 2 och i år ledde de laget till Playoff 2 till Allsvenskt Kval. De delar Huddinges ambition att ta A-laget till HockeyAllsvenskan och skapa en tydlig röd tråd genom hela elitverksamheten.

 

– Det är en stor glädje och utmaning för mig att få coacha Huddinges talangfulla A-lag tillsammans med Christopher, säger Mikael Österblom. Vi kommer satsa hårt på träning och match precis som gruppen är van vid och kommer ha en dialog med spelarna om vissa förändringar i spelsystem och matchning. Den individuella utvecklingen är också väldigt viktig för oss. 

 

– Jag har ett stort hjärta för Huddinge Hockey och min dröm är att få vara med och ta laget tillbaka till HockeyAllsvenskan, säger Christopher. Jag vet att kapaciteten finns om vi jobbar rätt. Jag brinner också för fysträningen som jag kommer ta hand om. Jag deltar alltid aktivt i övningarna själv och ska se om jag kan matcha grabbarna i styrkerummet! 

 

-A-laget drar igång försäsongsträningen direkt efter vårt uppstartsmöte nästa vecka, säger Darryl Finnell. Vi kommer då också bjuda in spelare från J20-laget att träna med A-laget. Ambitionen är att vår “nya röda tråd” skall märkas redan i höst, bl a genom att vi tydligare öppnar upp för yngre spelare att få prova på en högre nivå. Vi gillar det moderna och personliga men ändå tydliga och krävande ledarskap som Mikael och Christopher vill stå för.

– Mikael blir huvudtränare och kommer bl a fokusera på spelidé, anfallsspel, power play och målvaktsspel. Christopher kommer som assisterande att, förutom fysträningen, jobba mycket med backarna, försvarsspelet och box play, säger Darryl.