Kristianstad vann match tre och är klara för kvalserien!

Kristianstad är klara för spel i kvalserien till Hockeyallsvenskan efter en svängig match mot Vimmerby. Finalen i matchserien innehöll de mesta. Hemmafansen trodde nog att saken var biff redan i början av den andra perioden då Mikael Johansson gjorde 3-1 till KIK. Men i inledningen av den tredje så sätter Hampus Harlestam 4-4. Några minuter senare har Vimmerby en jättechans att ta ledningen men spelet vänder och Fredrik Hansson ger i stället Kristianstad ledningen. Fyra minuter senare snor KIK-backen Christoffer Rasch åt sig pucken efter slarv i Vimmerbyförsvaret och gör 6-4. Vimmerby tar sedan ut målvakten och Hampus Harlestam prickskjuter in 6-5. Man har även bud på ytterligare mål men Joel Gistedt och hans KIK håller undan och vinner matchen med 6-5 och är därmed klara för kval.

-Det var en fantastiskt bra match som böljade fram och tillbaka. Hela matchserien har hållit väldigt hög nivå och avslutades med den bästa matchen för säsongen. Nu gäller det att ladda om för torsdag, säger Kristianstads tränare Mikael Gath.

-Jag är stolt att jag har fått coacha det här laget. Fina killar som gav mig 100% varje dag och varje byte.  Det var en härlig resa som tyvärr tog slut idag, säger Vimmerbys tränare Phillipe Horsky.