Äntligen premiärhelg

ÄN T L I G E N dags för seriepremiär!

ATG Hockeyettan Östra rivstartar för Hammarbys del med två tuffa bortamatcher under helgen – i dag fredag mot Visby/Roma, och på söndag mot Huddinge.

Visby/Roma – Hammarby, fredag 13/9 kl 19.00

Simon Pousette och Gustav Eriksson rehabar och missar Gotlandsresan, i övrigt är det fullt lag som tar färjan över på fredag förmiddag.

Visby/Roma har gjort klart med en ny tränare inför säsongen, och det är inte vem som helst – Hans ”Säcken” Särkijärvi är ett välkänt namn med många säsonger i SHL på meritlistan. I övrigt har det inte varit så stor omsättning i truppen, och nyförvärven har man främst hämtat från J20 Superelit.

Under försäsongen har Visby/Roma bl.a. vunnit mot Nyköping, och förlorat i sudden mot Halmstad. Gotlänningarna har varit ett stabilt topplag i den östra serien i många år nu, och fortsätter att vara det i vinter enligt de flesta förhandstipsen.

Fredagens match startar kl 19.00 i Visby ishall. Förköpsbiljetter finns att köpa HÄR för dig som tänker se matchen på plats. Om du väljer webbsändningen finner du denna HÄR.

Huddinge – Hammarby, söndag 15/9 kl 18.00

På söndag är det så dags för klassikermöte mot Huddinge i Björkängshallen! Matchstarten är framflyttad till 18.00, vilket innebär att man också hinner med att se Hammarby Fotbolls match mot IFK Göteborg som startar kl 15.00.

Huddinge har ett generöst erbjudande till Bajens supportrar – mot uppvisande av biljett från fotbollsmatchen betalar du endast 50 kr för en biljett på bortastå (ordinarie pris i dörren är 110 kr)!

Huddinge har haft ganska stor spelaromsättning, och har bl.a. plockat in hela sex spelare från lokalkonkurrenten Segeltorp – inför förra säsongen var ju situationen den omvända.

Också tränarduon är ny för säsongen, Mikael Österblom och Christoffer From Björk har också anslutit från just Segeltorp. Precis som med Visby kan vi förvänta oss att se Huddinge i de övre regionerna av tabellen också den här hösten.

Huddinge har gått starkt under försäsongen, och bl.a. vunnit mot Almtuna, men förra veckan förlorade man mot Mariestad med två måls marginal – precis som Hammarby gjorde ett par dagar senare. Är det månne ett tecken på att lagen är jämnstarka? På söndag får vi svaret!

Om du inte kan ta dig till Björkängshallen hittar du webbsändningen HÄR