Mycket tungt poängtapp i Tyresö

Hammarby hade ledningen länge i söndagens bortamatch mot Hanviken, men fick till slut bara med sig en poäng.

Bägge lagen stod på en poäng inför matchen, och frågan var vilka som skulle kunna ta den första segern för säsongen? Det var ovisst in i det sista…
Tempot var inte det högsta, men skotten var desto fler i den första perioden – hela 32 stycken. Ett av dem hittade in efter tretton minuters spel, när Bajen tog ledningen. Marcus Carlsson sköt, och på returen kunde Niclas Rosenberg sätta sitt första mål i Hammarbytröjan.

Den andra perioden blev händelserik, med mycket chanser åt bägge håll. Hemmalaget hade en tydlig plan att skjuta för styrning, och det blev framgångsrikt då man kvitterade via just en styrning. Hammarby replikerade dock kort därefter, när Jakob Wallin satte hög fart och gjorde 1-2.

Bajen försvarade sin ledning länge och väl i den tredje perioden, men Hanvikens press blev högre och högre och till slut lyckades hemmalaget efter att ha plockat ut målvakten få in en kvitteringspuck. Rättvist men mycket surt, då bara 1.09 återstod.

Tända av målet var Hanviken också starkast i förlängningen, där man avgjorde tidigt och tog extrapoängen.