Sena mål räddade Hudik Hockey

Hudik Hockey inkasserade tre nya poäng i ATG Hockeyettan Östra genom att på onsdagskvällen besegra Segeltorp med 5–3 (1–0, 1–2, 3–1) hemma i Glysishallen, men det satt långt inne.

Ja, de sista fem minuterna av en match räknas ju också. Samtidigt som vi fick energi av ett hårt jobb tog ju bensinen slut för Segeltorp, sa HHC-tränaren Per Ljusteräng.

Soppatorsken” för gästerna innebar att 2–3 ändrades till 5–3 under matchens sista fem minuter, och det var slitvargarna #39 Anton Hammargård och #61 Alexander Pettersson som ledde den starka hemmavändningen.

Jättekul för Pettersson och Hammargård att se att deras hårda jobb gav resultat. Deras slit gav energi till resten av laget, och det räckte ju för att vi skulle vinna.

Men som helhet är vi inte nöjda med insatsen. Vi jobbar inte som vi ska när spelet inte fungerar, sa Ljusteräng.

I en jämn första period var det ändå HHC som kunde spräcka nollan efter 18.24. #18 Erik Flood sköt, pucken träffade #66 Joel Källström Englund och studsade fram till #26 Mathias Hellgren som vispade in den vid Ludvig Christofferssons högra stolpe samtidigt som Segeltorpsmålvakten väntade sig att pucken skulle komma vid den andra stolpen.

Jag tycker att Segeltorp gör det bra hela matchen. De kom inte hit för att bara försvara sig, utan de spelade en frejdig hockey och hade ju ett jätteläge att göra mål strax innan vi gör vårt mål, sa Ljusteräng.

0001pt;">Det var Alexander Tärnström som hade läget mitt framför #25 Andreas Bosson, men hemmakeepern lyckades avstyra med en jätteräddning.

I början av den andra perioden gjorde HHC 2–0 i power play, detta sedan kaptenen #10 Jonas Lindströms skott styrts i mål av en försvarsskridsko. Det var dock hemmalagets enda mål i numerärt överläge trots att man hade sex andra tillfällen också.

Vi har börjat nöta lite mer på power play och förhoppningsvis blir det bättre och bättre, sa Ljusteräng.

Bra power play-spel kan man dock säga om Segeltorps reducering till 1–2 där Alexander Tärnström elegant frispelade Sören Dietz Larsen som hade öppet mål.

Det målet kom efter 5.35 och knappa halvminuten senare var det också kvitterat. Då hade #29 Jesper Wiberg  också hunnit dra ett straffslag i ribban däremellan.

Sedan kan man diskutera om Oskar Ahlholms 2–2-mål skulle ha godkänts. Målet kom på retur sedan Johannes Yucel först skjutit och sedan kolliderat med Bosson inne i dennes målområde. Mål-Bosson var helt satt ur spel och kunde inte göra något på returen.

HHC fick inleda tredje perioden i numerärt underläge sedan #20 Henrik Marklund dragit på sig en sen utvisning i mellanakten. Hemmalaget klarade av box play-spelet men när man väl blivit fulltaligt hängde man inte med när Sören Dietz Larsen trampade rätt igenom HHC-försvaret och dundrade in 2–3 i nättaket.

I det läget var det inte mycket som talade för att HHC skulle kunna vända på steken och vinna, men det var då slitvargarna Hammargård och Pettersson klev in i bilden på allvar. Först satte Pettersson 3–3 på egen hand efter 15.20 och efter 17.03 stod det 4–3 sedan Hammargård jobbat fram pucken till #24 Axel Levander som slog till direkt och Christoffersson i Segeltorps mål var chanslös.

Det var han även 18.29 då Henrik Marklund stängde matchen genom att göra 5–3 på ett friläge.

Även om spelet inte fungerar till fullo så är vi svåra att stå emot en hel match, och nu kunde vi utnyttja att bensinen tog slut för Segeltorp. Men jag tycker att gästerna ändå ska ha en stor eloge för att de, dels gjorde det svårt för oss, men också för att de ville spela hockey hela matchen, sa Ljusteräng.

Det här är nog en jämnare serie än vad många tror och när alla förväntar sig att vi ska vinna smyger kanske samma känsla sig in hos spelarna också, sa Ljusteräng.

Nu får vi en kort laddningsperiod eftersom vi har Enköping borta redan på fredag, och Enköping vann ju också så de får säkert med sig mycket positivt av det.

HHC kom till spel utan #1 Magnus Åkerlund (skadade sig senast mot Huddinge) och #95 Petter Kjellin (ryggproblem), men någon större fara ska det inte vara med någon av spelarna.

Skribent: Christer Stridh.