Borlänge besegrade Eskilstuna Linden

Efter 2-1 förlusten borta mot Grums i onsdags så vände BHF hem och skulle ta revansch idag när man tog emot nykomlingen Eskilstuna Linden på hemmaplan. Efter stort spelövertag så segrade BHF enkelt till slut med 6-3.

Det var också BHF som inledde piggast och fick tidigt med sig ett powerplay. På detta numerära överläge kunde Jonas Halvarsson sätta dit 1-0 på en retur från Matej Galbavy.

Man fortsatte efter målet att trumma på men gav gästerna glädje när man helt tappade bort Oscar Sinnby i slottet som satte dit kvitteringen.

Men BHF var överlägsna spelmässigt och till slut kom utdelningen x2. Först ordnade Rikky Hanspers sitt första mål i BHF tröjan när han satte 2-1 utifrån slottet och sedan ville inte Daniel Nilsmats vara sämre och gjorde även han sitt första mål i BHF tröjan fram till 3-1.

Den andra perioden såg ut som den första men Linden gjorde tidigt 3-2 innan BHF satte gasen i botten igen. Jacob Thor stod för ett individuellt nummer när han gick ifrån sin back och elegant fixade 4-2. Markus Persson kopierade sedan Thors mål när han fixade 5-2 vilket fick förra BHF målvakten Oliver Eriksson att lacka ur och slog sönder klubban i ren frustration vid avbytarbåset. In kom istället Anders Olsson som därefter skulle storspel. 1 puck fick han dock släppa förbi sig när Markus Persson blev tvåmålsskytt drygt 12 minuter in i perioden.

Den tredje akten blev mer avslagen. BHF kontrollerade matchen, skapade flertalet lägen men saknade skärpan. Hugo Ollila som var en av förgrundsfigurerna i ett annars svagt Linden fick tröstmål med sitt andra för kvällen när han ordande slutresultatet 6-3 i slutet av den sista perioden innan hesa Fredrik ljöd för 3 inspelade poäng för hemmalaget.

skott 63-27 (23-11, 21-7, 19-9)

utvisningar BHF 6×2 Linden 3×2