PRESSMEDDELANDE från HHC: Emil Lindblom ansluter

Hudik Hockey och forwarden Emil Lindblom har idag kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Emil kommer närmast från Vienna Capitals Silver i Österrike, men har fått större delen av sin utbildning i Timrå.

Fotograf: Eddie | BildandIT

– Vi har medvetet valt att avvakta att tillsätta sista forwardsplaten för att även ge våra lovande juniorer att känna på hetluften. Genom att göra denna rekrytering ökar vi konkurrensen ytterligare i truppen, vilket innebär att varje träning blir en tävling. Emil är ung och utvecklingsbar där vi hoppas att utvecklings

kurvan kommer fortsätta stiga uppåt hos oss. Vi vill vara ett lag som tar gradvis steg för steg under säsongen för att vara så bra som möjligt under slutet av säsongen, säger Pär Langer sportchef HHC.

Föregående säsong testade Emil även på spel i HockeyAllsvenskan med AIK. Han debuterar ikväll mot Arlanda på Glysis.

– Ligan i Österrike var inte riktigt som jag hade tänkt mig och det gick ganska snabbt efter jag och Langer pratade. Jag vill komma till ett lag med ambitioner och det har Hudik Hockey. Känner flera i laget, t.ex. har jag spelat med Algot Landin under flera säsonger i Timrå. Jag tror andra skulle beskriva mig som en offensiv spelare som är ganska snabb, säger Emil Lindblom.

Emils tröjnummer är inte bestämd ännu.

# Emil Lindblom (F)

Född: 1999-08-27

Vikt: 90 kg.

Längd: 186 cm.

Moderklubb: Njurunda SK.

Övriga klubbar: Timrå J18 & J20, Njurunda, AIK J20 & AIK A-lag, Vienna Capitals Silver (Österrika/Alpligan).

För mer information gå in HÄR (källa: eliteprospect.com)