BHF förlorade en tight match borta mot Skövde

Borlänge åkte under onsdagen till Skaraborg för ett första möte mot Skövde. Ett Skövde som besegrade antagonisten Mariestad i ett hett derby bara 2 dagar innan.

 

Borlänge började också matchen med att ligga rätt i positioner och minimera hemmalagets chanser att ta sig in på kassen.

Efter 11.47 tog man också ledningen då backen Jonas Halvarsson kom i fart från båset, fick pucken på blålinjen och klev in i mitten för att sedan ladda bössan och 0-1 på tavlan.

 

Den andra perioden spelade hemmalaget med en helt annan energi och inom loppet av 1.11 hade man vänt på steken efter bl.a. 1 powerplaymål.

 

Men BHF kvitterade genom Markus Persson drygt halvvägs in i perioden efter en tilltrasslad situation framfö

r mål. Även detta mål kom i spel 5 mot 4.

Det såg ut som att det skulle vara helt jämnt inför slutakten men med bara 26 sekunder kvar kunde Skövde återigen ta ledningen genom Jonathan Ström.

 

BHF försökte i den sista perioden att komma ikapp målmässigt. Men då man gick högre upp i banan så kom chanserna till hemmalaget också. 2 frilägen fick man att avgöra men kunde inte förvalta dem mot duktige Alexander Johansson i BHFs kasse.

Sedan var det dags för hemmalagets målvakt Viktor Andersson att få rungande applåder av hemmapubliken då han tog Markus Perssons friläge.

BHF tog ut målvakten i slutet men då kunde Johan Planeby fastställa slutresultatet till 4-2.

 

skott 21-31 (3-5, 14-13, 4-13)

utvisningar Skövde 6×2 1×5 1×20 BHF 6×2 1×5 1×20

målskyttar Skövde: Henrik Thegel, Erik Dahné, Jonathan Ström, Johan Planeby

målskyttar BHF: Jonas Halvarsson, Markus Persson

domare Calle Eriksson-Lilja

 

Övriga resultat Hockeyettan Västra

Köping HC  –  Forshaga IF 2-5

Malungs IF  –  Lindlövens IF 2-3 (förl)

Grums IK  –  Kumla HC Black Bulls 3-1

Mariestad BoIS HC  –  Surahammars IF 4-3

 

Efter förlusten halkade BHF ner från en 2a till en 5e plats i den jämna tabelltoppen som efter 9 omgångar leds av Mariestad på 21 poäng (BHF har 18)

 

På söndag väntar ännu en bortamatch för BHF som möter Lindlöven i Lindesberg.