Seger mot Hammarby

Seger mot Hammarby med 8-2 på bortaplan.

Igår fick vi se ett spelsuget Huddinge som tog tag i matchen från start och visade på både kampvilja och spelglädje.

Som så många gånger i år är det vi som för spelet och trycker på för 1-0, men istället så är det Bajen som tar ledningen efter lite dryg 10 minuters spel. Efter Bajens mål så dröjer det inte många sekunder innan Robin Sjörén kan utjämna till 1-1. Klockan stod då på 11.44.

Efter det så fortsätter vi att mala på och vinna tillbaka andrapuckar i anfallszon vilket gör att vi kan ha riktigt långa och farliga anfall på Bajen. Även försvarsspelet i gårdagens match var en rejäl uppryckning från tidigare matcher under säsongen. Vi ligger på rätt sida och rusar inte bort oss i onödan, vilket gör det svårt för Bajen att komma till de riktigt farliga målchanserna.

Med 1.40 kvar av första perioden så får vi utdelning igen när Martin Eklund gör sitt första mål för säsongen och vi går till pausvila med en 2-1 ledning.

I andra perioden får vi ett tydligt kvitto på att våra spelvändningar är riktigt bra. Det är många gånger som Hammarbyspelarna lägger ut pucken i mittzon för att hinna till byte, men vi kan snabbt hämta upp pucken och vända ner spelet i deras försvarszon igen. Något som resulterar i att vi vinner den andra perioden med 3-0 och har med oss ett 5-1 inför den tredje perioden.

Den tredje perioden blir en ganska hafsig period som innehåller fyra mål.

Bajen reducerar först genom Huddingebekantingen Hampus Berg efter ett långt fint anfall som avslutas med ett direktskott upp i bortre krysset. Otagbart för Pontus Eltonius i Huddingemålet. Efter det målet så står Adam Hansen för en riktigt fin prestation när han rundar Hammarbyförsvararen och bryter in på första stolpen och lägger pucken runt även han Huddingebekantingen, Marcus Due-Boje i Hammarbymålet.

Vi får sedan även utdelning x2 i vårt PP i slutet av matchen, där först Niclas Lehmann gör sitt sjätte mål för säsongen i spel 5-3 och Robin Sjörén som får avslutar målskyttet i matchen genom att fastställa slutresultatet 2-8.