Straff-förlust mot Nyköping

Lindlöven förlorade kvällens bortamatch mot Nyköping med 5-4 efter förlängning och straffavgörande.
Lindlöven inledde matchen riktigt bra under de tio första minuterna och fick även utdelning genom mål av Jesper Broeng och Carl Skärström.  Nyköping skapade därefter en del chanser mot ett passivt bortalag och kunde reducera till 1-2 , ett resultat som stod sig den första perioden ut.

Lindlövens passiva spel fortsatte i den andra perioden och efter tio minuter hade Nyköping vänt till en 3-2 ledning,. Under de sista fem minuterna kommer Lindlöven in mer i sitt spel och kan även kvittera till 3-3 genom en styrning framför mål av Jacob Marshall Olsson på ett skott från Albin Gunnarsson.

I den sista perioden spelade Lindlöven ett mera tajt försvarsspel och fick till bra spelvändningar där man skapade en del bra chanser.. Ledningsmålet till 3-4 kom i powerplay genom ett backskott från Daniel Nilsson. Innan perioden var slut kunde dock Nyköping kvittera och matchen gick till förlängning och straffar.

Lindlöven fick några utvisningar emot sig under de sista minuterna och in i förlängningen. Laget gjorde ett jättejobb och klarade 1,10 i spel 3-5 och ytterligare 3,50 med en spelare utvisad.

Nyköpings Ludvig Martinsson kunde sedan avgöra i straffläggningen.

Lindlöven får ta med sig en bra avslutning till nästa onsdags hemmamatch mot Mariestad.