Hudiksvall Allettans målfarligaste lag – tillbaka i Glysishallen i kväll

Efter två lyckosamma bortamatcher, med segrar mot Borlänge och Lindlöven, kommer Hudik Hockey nu tillbaka på sin egen hemmaplan för match mot Östersund redan på fredagskvällen – med bara en dags ”vila” och en sen hemresa från Lindesberg i bagaget, där man först ville invänta beskedet om #49 Hugo Enock kunde följa med i spelarbussen efter undersökningen på akutmottagningen.

HHC-backen var rejält skakad och fick på vingliga ben hjälpas av isen efter tacklingen i slutet av den första perioden. Hur länge han blir borta återstår att se. Efter ett inte helt lyckat försök att ”omskola” sig till forward har han i de senaste matcherna känt sig mer bekväm i rollen som back där han också bidragit mer i offensiven än han gjorde som forward.

Det finns tyvärr också ett frågetecken kring hur allvarlig den fotskada är som #1 Magnus Åkerlund drog på sig under uppvärmningen inför matchen mot Lindlöven. När matcherna ligger så tätt som nu behöver man verkligen ha två målvakter som kan dela på jobbet.

HHC har inlett AllEttan på ett starkt sätt och på sex matcher bara tappat två poäng vid straffnederlaget mot Lindlöven. I slutet av grundserien fanns det tveksamheter kring målskyttet och spelet i power play. Men på båda punkterna har laget nu vänt på steken.

Med 30 mål framåt (alltså fem i snitt per match) är HHC så här långt AllEttans målfarligaste lag. Dessutom har nio av målen gjorts i power play. Det är starka siffror alla dagar i veckan. Men samtidigt ska man förstås ha i minnet att det också kan påverkas av vilka motståndare man har haft. Så det gäller att hålla skärpan lika vass i fortsättningen – och inte minst i fredagsmatchen mot Östersund, som nu kommer till spel med tre segrar och tre förluster, vilket knappast ger anledning till några glädjesprång.

Det finns en ”inbyggd” rivalitet mellan HHC och Östersund där det genomgående har varit heta uppgörelser. Bröderna Wernerssons övergång och inte minst Elias Bjuhrs förmåga att krypa in under skinnet på HHC-spelarna har bidragit till att hålla temperaturen på en nivå som också brukar påverka publiken.

Räkna med att Östersund kommer laddat. Laget måste hitta en vändning nu efter tre raka förluster. Och glöm för all del inte att Östersund inför AllEttan var ett av de högst rankade lagen – och fortfarande är det…

HHC:s spelarbuss var inte hemma i Hudik förrän vid 02-tiden natten mot torsdag. För de som bor i Sundsvall var det ju då ännu en bit kvar att åka. Sedan skulle de vara tillbaka i Glysishallen vid 14-tiden för torsdagsträningen. Och så väntar alltså ny match på fredag…

– Ja, men det är inga problem med det. Vi är tränade för att klara det, konstaterar #29 Jesper Wiberg, som inte var hemma i Sundsvall förrän vid halv 4 på torsdagsmorgonen.

– Det är klart att det känns lite i kroppen att det var match i går kväll. Det är lite segt och stelt just nu, men det ska vi köra ur nu och så ska vi vara pigga och redo för match mot Östersund.

Jesper Wiberg har nu gjort 8 mål på 6 matcher och toppar seriens skytteliga.

– Ja det har gått rätt bra nu för hela femman och det känns som att vi har fått ihop det så att alla formationerna bidrar. Det går inte att luta sig mot bara en femma, för då orkar man inte i en så här tät serie, säger Jesper.

Laddat för en het fredagskväll i Glysishallen.

Skribent: Lars-Gösta Larsson