Kiruna fick inte in pucken mot Lindlöven

KIF blev mållöst när Lindlöven gästade Kiruna.

Matchen avgjordes med 30 sekunder kvar när gästerna gjorde 0-2 i öppen bur när Kiruna tryckte på för en kvittering.

– Vi har inte riktigt vuxit in i Allettan-kostymen i spelet framför mål, säger KIF-tränaren Robert Lahti.

Texten är uppdaterad med kommentarer längst ner.

KIF var ruskigt nära rena drömstarten.

Simon Thyni fick ett jätteläge redan i den första minuten.

Olle Hellströms långa klubba bröt ett Lindlöven uppspel och pucken hamnade hos Kirunacentern som plötsligt blev helt fri med Lindlövenmålvakten Isak Mantler.

Thyni hade gott om tid och gled mot målet. Men skottet gick just utanför

Den första perioden innehöll inte särskilt många klara målchanser. Den farligaste fick gästerna i powerplay. Jesper Broäng sköt från backplats och pucken tog i stolpen.

Efter dryga kvarten spelad hittade Olli-Aleksi Pietilä kedjekompisen i Nordic Line, Henrik Märsk på högerkanten.

Dansken visade vilken fin skridskoåkare han är när han satte full fart mot målet. Skottet var vasst men gick just över.

Kiruna inledde perioden bäst, Lindlöven tog över den i mitten och KIF avslutade bäst.

Så kan man sammanfatta den första rundan.

Kiruna kom ut med en bättre fart till den andra perioden. Man pressade gästerna inledningsvis och tvingades dem att slå icinpuckar.

Och precis som i första, så vaskade man fram en farlig chans direkt i den andra perioden.

Johan Kruukka sköt från blålinjen. Returen hamnade hos Olli-Aleksi Pietilä som dock inte lyckades få in pucken.

Den andra perioden innehöll fler klara målchanser.

De flesta hade gästerna.

Daniel Nillson fick ett friläge, provade ett backhandskott som Jesper Eriksson dock läste bra och räddade.

Och vid ett annat tillfälle, lite senare, fick ”Jeppe” visa sina kunskaper med plockhandsken när Lindklöven kom i ett två mot ett-läge.

Eriksson kunde dock inte göra något åt ledningsmålet. Efter 13,45 la Albin Gunnarsson in pucken från högerkanten på vinst och förlust. Den såg ut att ta på en skridsko innan den gick in.

Målet fick i alla fall Wincent Blomdahl. Det var närmare 0-2 än kvittering i slutet av den andra perioden.

Carl Skärström spelade högerback i PP-formationen, gjorde sig spelbar, fick pucken från bakom målet och drog till. Pucken gick i Jesper Erikssons ena stolpe.

Där hade KIF tur.

Kiruna fick inte hål på Lindlöven den här kvällen. Man pressade gästerna i slutet av matchen sedan Jesper Eriksson hållit laget kvar i matchen med några riktigt fina räddningar i den tredje perioden.

Herman Åstrand blev vald till KIF:s bästa spelare, vilket undertecknad håller med om. Han visade bra fart på skridskorna. Efter åtta minuter av tredje, visade han prov på sin fart när han tryckte sig in på kassen och försökte få in pucken med en backhand, men Isak Mantler var följsam och räddade.

På tal om följsam.

Jesper Eriksson gjord en stormatch i KIF-kassen.

Just efter Hermans chans hotade Wilson Johansson med ett skott. Jesper Eriksson hann över i sidled och räddade.

Det gjorde han även när Daniel Nilsson fick ett öppet läge mitt i slottet några minuter senare.

Jesper Eriksson stoppade inte bara puckar.

Med fyra minuter kvar fick han även Lindlövenspelare Lukas Henze på sig.

Målvakts interference och spel fem mot fyra för KIF

Ett jätteläge att kvittera alltså. Man tog även ut målvakten och tryckte på i spel sex mot fyra.

Simon Thyni hade en farlig styrning som gick över och Olli-Aleksi Pietilä hade ett fräsande direktskott just utanför målvaktens vänstra stolpe.

Närmare än så kom inte KIF.

Istället avgjordes matchen efter 19,30 när Christoffer Anren kunde göra 0-2 i öppen bur.

– Den här matchen är ganska lik de övriga som vi har spelat i Allettan. Det är ganska jämnt spelmässigt. Kanske att de hade några fler heta målchanser.

Tycker du att vi skapar nog många målchanser för att vinna i dag?

– Inte riktigt i dag. Vi hade kunnat lasta in fler på mål och skapa fler chanser. Men nog hade vi kunnat få in någon puck. Men vi har inte riktigt vuxit in i Allettan-kostymen i spelet framför mål.

Men en ok försvarsinsats ändå, tycker jag…

– Ja, det tycker jag också. De spelade en del långa puckar och de hade snabba forwards men jag tycker att vi hanterade det som helhet bra.

Och målvaktsspelet var riktigt bra – igen.

– Jaja! Det var riktigt kul att se. Även David har varit bra i de matcherna som han har stått. Det går inte att klaga på det.

Noteras i den tredje perioden ska även Kristian Eriksson jättetackling göra. Den unge backen visade ingen respekt i den situationen och gav KIF energi.

– Han hade en riktigt fin timing i den tacklingen. Kristian spelade enkelt och gjorde det bra. Kul för honom att få känna på Allettan, säger Robert Lahti.

Kiruna får ta nya tag redan i morgon när Borlänge gästar Lombia.

– Vi ska bli bättre i spelet framför mål. Det är mycket kvar av den här serien fortfarande. Det viktiga nu är att återhämta sig och fortsätta jobba på det sättet vi ska. Vi kommer att möta ett riktigt topplag i morgon och jag tror absolut att vi kan överraska, säger Robert Lahti.

En spelare som dock är osäker att spela då är Anthony Paskaruk som utgick i den andra perioden efter en kollision med en Lindlövenspelare.

– Han fick en överkroppsskada. Han spelar nog inte i morgon, säger Robert Lahti.