Skövde under strecket för första gången efter fjärde raka nederlaget

Det vill sig inte för Skövde IK för tillfället, efter tre raka nederlag väntade Grums på hemmaplan under onsdagen och spelmässigt gjorde SIK en riktigt bra insats, målmässigt, inte i närheten av lika bra.
– Spelmässigt är det bra, spelet med puck är bra stora delar. Vi trummar på och skapar mycket lägen, vi skapar tillräckligt med lägen för att hänga dit en mängd puckar idag men vi gör inte det, sa Johan Hellström efter matchen.

SIK kom till matchen med ett skadeskjutet lag och med ett självförtroende som saknades efter de senaste nederlagen. Men trots det verkade det som att SIK skulle ge gästerna från Värmland en rejäl match.

Visserligen drog Jesper Emanuelsson på sig en tvåminutare för slashing tidigt i matchen men SIK:s boxplay var bättre än på länge och Skövde hade inga problem att försvara sig mot Grums den gången.

Hemmalaget fick dessutom till en spelvändning i boxplay, SIK kom tre mot en men William Frödelius skott gick utanför Gustav Bågenviks högra stolpe.

SIK fick även de chansen att spela powerplay under dne inledande perioden. Laget spelade riktigt bra och skapade en hel del chanser i powerplay men Bågenvik fick de flesta avsluten i magen eller utanför sin målram och Grums klarade av båda sina boxplay. Henrik Thegel hade ett par fina möjligheter, Alexander Henriksson likaså och Dennis Santesson hade något försök men det ville sig inte för hemmalaget.

Trots ett skottmässigt övertag med 16-4 efter den första akten lös 0-0 på resultattavlan i Billingehov och det ska Grums tacka sin målvakt för, han var riktigt bra och stod rätt placerad för det mesta.
– Skapar man så mycket lägen så måste man också hänga dit pucken, sa Johan Hellström.

SIK förde spelet, Grums gjorde målen

I mittakten fick Skövde återigen en tidig utvisning emot sig, Jonathan Ström fick sätta sig på botbänken efter att ha hållit fast en Grumsklubba och SIK fick inleda med att försvara sig.

Det gjorde de också bra, flera av spelarna stod i skottlinjen och täckte undan gästernas skott. Men med sju sekunder kvar av utvisningen lyckades William Eriksson skicka in en retur som Hugo Fagerblom släppt.

Det tog 33 sekunder, sedan var SIK ikapp. Dennis Santesson tog in puck i anfallszon, droppade pucken bakåt till Adam Thilander som med ett fint handledsskott överlistade Bågenvik.

Henrik Thegel fick ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen efter knappt åtta minuter när han fick stå helt ren i slottet men avslutet landade i bröstplattan hos Bågenvik.

Trots att det var Skövde som förde spelet och skapade flest målchanser var det gästerna som stod för matchens tredje mål. Ett handlöst försvarsspel bäddade för att Jesper Norbäck kunde trampa in framför Hugo Fagerblom och peta in pucken med en backhand. Ett skott som inte såg allt för otagbart ut från undertecknads position.

SIK fortsatte dock trumma på och skapade fler målchanser. Först ett två mot ett läge där Jonathan Ström serverade Alexander Henriksson fri gata men skytten fick inte upp avslutet och Bågenvik kunde hålla pucken på rätt sida mållinjen med Grumsögon sett.

Några minuter senare var det Jesper Emanuelsson som fick ett friläge mot Bågenvik, men inte heller han lyckades få upp pucken i nättaket utan Bågenvik kunde parera med benskydd och plockhandske.

Bara sekunder senare fick Henriksson ett nytt läge när han serverades öppet mål. Men på något sätt hann Bågenvik över med sin klubbhandske och stoppade avslutet i sista sekund.

Minuten senare var det istället gästerna som gjorde 1-3.

Simon Sjöberg skickade iväg ett skott mot Hugo Fagerblom, burväktaren parerade men släppte returen rakt ut till August Lundqvist som kunde raka in pucken i buren och mer eller mindre punktera tillställningen.
– Spelmässigt och arbetsmässigt kan jag inte gnälla men det är det där lilla sista som vi måste jobba med, ansåg Johan Hellström.

Försök med en ”Zorro”

SIK gick ändå för det i den avslutande perioden och Jonas Nyman försökte sig på en ”zorro” i powerplay efter 40 sekunders spel men fick inte med sig pucken runt och chansen rann ut i sanden.

Adam Thilander fick öppet mål någon halvminut senare men hans avslut gick istället över ribban och det märktes att självförtroendet hos hemmaspelarna inte var det samma som i inledningen på Allettan. Då gjorde de mål på allt, nu gör de knappt mål på någonting.

Efter knappt nio minuters spel kom den definitiva spiken i kistan. Jesper Norbäck fick återigen vandra rakt igenom SIK:s försvar och kunde överlista Fagerblom med sitt avslut. 1-4 och god natt för SIK:s del.

För under avslutningen av matchen så var det gästerna som skapade mest, Jesper Norbäck fick ett straffslag efter drygt tolv minuter men sköt över och Linus Nilsson fick ett friläge mot Fagerblom dryga minuten senare. Men hans avslut stannade på rätt sida linjen med SIK ögon sett, Fagerblom höll ihop benen och såg till att siffrorna inte växte.
– Arbetsinsatsen är inte dålig men det blir automatiskt i tredje att vi måste chansa framåt och då blottar vi oss bakåt, sa Johan Hellström.

SIK:s bästa reduceringsmöjlighet kom med tre minuter kvar när Alexander Henriksson och Jesper Emanuelsson kom två mot en. Henriksson valde att spela in pucken till Emanuelsson men hans avslut gick strax utanför Bågenviks högra stolpe och Grums höll undan och fick med sig samtliga tre poäng.

Därmed åkte SIK på sin fjärde raka förlust och ligger för första gången under Playoff-strecket i Allettan.

På lördag väntar nästa match för SIK:s del när serien vänder och laget möter Tranås AIF på bortais.
– Vi ska hitta skärpan, men jag tror det handlar om att vi måste sänka axlarna och inte tänka så mycket. Det går upp och ner, det kan lika gärna vara ketchupeffekt på lördag borta mot Tranås men vi ska granska vad vi kan göra bättre. Det är smådetaljer som avgör matcherna i allettan. Men just nu är det väldigt frustrerande att pucken inte går in, avslutade Johan Hellström.