Stark defensiv men uddlöst framåt när Nybro föll mot Mariestad

Nybro Vikings lyckades bara gör ett mål på bortais mot Mariestad i Allettan Södra. Och det räckte inte till några poäng den här onsdagskvällen.

Nybro Vikings bortaspel har varit starkt under hela säsongen och mot Mariestad visade laget återigen upp ett stabilt lir. Framför allt defensivt stod man upp bra mot ett hungrigt hemmalag som hade många förluster på rad inför kvällens fajt.

Vikings höll 0–0 efter 20 minuter, men direkt i den andra period kunde Lukas Söderlund överlista Robin Johansson med ett klassavslut. Men Vikings skulle resa sig. Mot slutet av perioden hängde Daniel Håkansson in kvitteringen i powerplay efter att Alex Ek och Markus Palmberg vunnit duellerna i ena sarghörnet

.

Mot mitten av den tredje perioden var känslan att Vikings var på väg att ta över händelserna på isen, men vips så var det mål bakåt i stället.

– Matchen stod och vägde och vi var på väg att ta över matchen. Men så gör vi ett onödigt felbyte, säger Nybro Vikings huvudtränare Mikael Tisell efter matchen.

Mariestad fick självförtroende av målet och Vikings lyckades aldrig få till någon slutforcering.

– De var aningen hetare än oss sett över 60 minuter. Jag tyckte ändå att vi klarade av deras forechecking, även om det stormade några gånger i egen zon. Det var framåt det fallerade. Vi brukar vara bra med forecheckingen och vara duktiga på att få ner puckarna. Men i kväll tog det stopp på vägen och vi fick inte till anfallen. Släpper man till två mål på bortais så ska man normalt sett vinna, säger Mikael Tisell.

Nybro Vikings får ladda om – till helgen väntar serieledaren Halmstad på bortais inför en fullsatt arena (gratismatch).

 

Matchfakta

Mariestad–Nybro Vikings 2–1 (0–0, 1–1, 1–0) 

Målen: 1–0 (20.35) Lukas Söderlund (Filip Thörnqvist), 1–1 (37.28) Daniel Håkansson (Alex Ek, Markus Palmberg), spel fem mot fyra, 2–1 (51.00) Erik Olsson (Ludvig Collberg).

Domare: Johan Wedin.

Skott: 46–21 (15–7, 12–7, 19–7).

Publik: 1 003.