Väsby vann tung seger rättvist

Det fanns en hel del förväntningarna inför söndagens match där Vallentuna hade 4-0 segern senast på näthinnan, dessutom ”Vikingen mot vildsvinen” som skickades ut i våra sociala kanaler medans Väsby fick tändvätska av detta och ville ha revansch och befästa sin topp tre position i tabellen när snart halva serien är spelad.

Publiken strömmade till men kom inte upp i den siffran som man hade hoppats på men det var 457 personer som fick se en bra match.

Väsby gick segrande ur striden med 7-3 vilket var ett helt rättvist resultat sett över 60 minuter.

När matchen var slut fick vi kommentarer från Andreas Paulsson som gjorde en riktig bra insats med 2 mål på sin gamla klubb.

Ni börjar riktigt bra i första perioden fram till minut 15-16 där ni förde matchen och tog en tidig ledning med ditt 1-0 mål för att sedan bli tillbaka pressade av Väsby som fick kvitteringen i den 18: e matchminuten. Då trodde man att resultatet skulle stå sig perioden ut men Väsby fick också in 1-2 pucken i sista minuten. Hur ser du på den viktiga vändningen för Väsby?

-Grymt dåligt av oss och släppa in 2 sena mål, vi gör alldeles för stora misstag som dom straffar oss på, Väsby var enormt effektiva. Vi blir som lag såklart påverkade av det, vi måste vara starkare och inte låta detta påverka vårt spel.

Vad hade ni för snack i 1:a period pausen?

-Våra Coacher sa sitt i pausen sen pratade vi spelare ihop oss också och ändå går vi ut o släpper in snabba mål i andra perioden, inte ok på något plan.

Väsby fick en pangstart i andra och 2 mål på lika många minuter, vad hände?

-Alla motståndare är så grymt skickliga och då så bjuder vi flera misstag direkt. Är det inte, powerplay, så får Väsby komma 2 mot 1 eller 3 mot 2 i kontringar,  det blir ytor för fripass, vi släpper markeringsmissar och då kommer vi bli straffade, det hände igår,  och det är hänt tidigare i förlustmatchen

De gör 5 raka mål och ni kommer inte tillbaka in i matchen, varför tror du det utvecklades så?

-Vill vi vinna måste vi ändra på det. Jag tycker det är noggrannhet och ödmjukhet som saknades och vi måste förstå att motståndarna är grymt skickliga. Vi måste följa lagets regler/spelidé, vi gör inte det i 60 minuter och då slutar det så här.

Ni krigar och kämpar hela vägen in i kaklet, vad var det som saknades idag?

-Kan räcka med 10-15 minuters dipp så kan man förlora matchen på det.

Nu är det ny match på onsdag mot Hudiksvall som har haft det svårt i vår ishall, vad säger du inför onsdagens match? Vad blir viktigt?

-Ja ny match och då måste vi tillbaka till det vi bestämmer oss för i 60 minuter,  inte 50. Ett grymt skickligt lag som vi möter så vi får inte bjuda på nånting, alla måste snäppa upp ett par nivåer.