Lindlöven presenterar nyförvärvet Filip Nordström

Centern Filip Nordström är Lindlövens senaste spelare och stärker upp laget inför playoff. Nordström skrev på innan transferfönstret stängde vid midnatt igår och ansluter från Forshaga, där han under säsongen noterat 24 poäng.

– Först och främst känner jag mig inte färdig med min säsong. Jag vill fortsätta att spela så långt det bara går!, kommenterar Filip Nordström.

Den 21-åriga centern, son till Färjestadsikonen Peter Nordström, har de senaste tre säsongerna spelat för Forshaga. I sitt kontrakt hade Filip möjligheten att kunna lämna för en ny klubb, något han och Lindlöven nu väljer att utnyttja. Att valet faller på just Löven beror mycket på lagets spelartrupp.

– Framförallt har jag många killar som jag känner i Lindlöven. Wilson (Johansson) och ”Ludde” Hultgren känner jag sen tidigare, Philip Nyberg har jag spelat med i Mora och (Isak) Mantler har jag mött i Örebro väldigt många gånger och skapat en relation med, berättar Filip och utvecklar;

– Så det känns bra, just med tanke på att jag förväntas gå in och prestera direkt. Jag känner att det borde underlätta att ha väldigt många vänner runt omkring mig.

Brett register: ”Jag kan spela alla typer av hockey”

På 34 spelade matcher den här säsongen har Filip Nordström åtta mål och 16 assist, något som totalt ger 24 poäng. Centern har varit en pålitlig poänggörare under alla sina år i Hockeyettan. Det spelet hoppas han ta med sig till Lindlöven, där han framförallt tänker bidra med sin spelförståelse.

– Jag är inte den snabbaste spelaren, men jag har mycket smartness. Jag ser mig som en tvåvägsspelare som kan spela alla typer av hockey. Sen har jag spelat playoff tidigare med Forshaga och det gick väldigt bra, så jag har ett hum om hur det går till, förklarar Filip.

Avtalet med Lindlöven säkrades strax innan det att transferfönstret stängde natten mot söndag. Laget har träningsledigt imorgon efter sin pågående bortaresa.

Filip Nordström räknar med att vara på plats i Lindesberg på tisdag, därefter väntar med stor sannolikhet debut på onsdag hemma i Lindehov. Nyförvärvet ser fram emot att ansluta till laget.

– Lindlöven är ett ungt lag som har varit väldigt jobbigt att möta. De har full fart och en bra attityd, dessutom många skickliga spelare. Jag tror att Lindlöven kan vara ett lag som ingen vill möta i playoffspelet.

Filip Nordström
Född: 17:e juni 1998
Position: Center
Klubbar som A-lagsspelare: Filipstad, Forshaga
Statistik i Hockeyettan: 85 matcher, 22 mål, 37 assist, 59 poäng

Text: Hannes Feldin