Hudik Hockey startar målvaktsprojekt

Hudik Hockey drar igång ett unikt målvaktsprojekt med visionen att bli Sveriges bästa målvaktsverkstad.

Målvaktstränare för A-laget, Patrik Rönning, blev för en tid sedan ombedd att jobba fram ett grundmaterial till en målvaktsspels-filosofi för klubben som därmed ska genomsyra hela målvaktsspelet i föreningen.

Totalt finns sju målvaktstränare från föreningen med i projektet.

Närmast väntar internutbildning för våra ledare samt att skapa tydliga rutiner och övningsinnehåll för alla våra målvakter där vi ska kunna täcka av alla målvakter från ungdom till A-lag. Vi vill se att målvakterna på ett lekfullt och glädjande sätt har en plan och struktur för vad som behöver tränas på vid varje istidsmöjlighet.

-Vi är jätteglada att kunna offentliggöra vårt målvaktsprojekt som vi under en tid haft möten kring och arbetat fram. Vi tror och hoppas att detta kommer lyfta Hudik Hockey än mer från ungdom upp till A-lag. Vi ska på bästa sätt jobba över gränserna när det gäller lagträningar samt säkerställa att den veckovisa målvaktsträningen som är idag breddas med ledare som ökar kvalitén för våra målvakter. Ett tänkt scenario kan också vara att vi hittar samarbetsvägar med övriga klubbar i Hälsingland, berättar Patrik Klüft, ungdomsansvarig Hudik Hockey.

Deltagande målvaktstränare är:

Patrik Rönning

Tommy Danielsson

Tommy Forslund

Stefan Strickert

Mikael Mähler

Lars Fredin

Martin Mörk