Rasmus Rosenqvist ny forward

Fjolårssäsongen förstördes av skador, nu är Rasmus, 23 år full av revanschlust och laddad inför kommande säsong ”Ser fram emot att ta en stor roll som forward och vara en viktig pusselbit i klubbens A-lag”

Han har precis fyllt 23 år. Född och uppvuxen i Helsingborg där hans hockeykarriär började. Redan vid 12 års ålder flyttade Rasmus till Ängelholm. Imponerande 34 poäng på 26 matcher i Rögle BK U16 Elitlag 12/13 tog karriären fart och han har gjort många Elitmatcher både i J18 & 20 samt Superelit.

Vid sidan av hockeyn har han studerat en tränarutbildning med målsättningen efter hockeykarriären att bli hockeytränare eller fystränare. Rasmus älskar hockey och ser sig absolut jobba på något sätt inom hockeyn när hans spelarkarriär är över. ”Utbildningen har lärt mig mycket om träning och hur jag skall träna”

Seniorhockeyn fick en tuff start

Säsongen 16/17 gjorde han en match för Helsingborg HC som utlånad spelare. För att året efter signera första A-lags kontraktet och spel i division 1 med sin moderklubb. Det blev en kanonstart med 30 poäng på 47 matcher.

Säsongen 18/19 inledde du i Helsingborg men avslutades i Mörrum, vad hände denna säsong? ”Jag vet inte riktigt vad som hände, jag fick det inte att stämma och fick heller inte samma förtroende. Därför behövde jag ett miljöombyte och drog vidare till Mörrum efter halva säsongen. Jag kan bara summera året med att det var väldigt tufft men lärorikt, fick lära mig att hantera motgångar. Känner också att jag jobbade mig ur detta inför årets säsong”

Årets säsong blev bara en match

”Tyvärr fick jag en skada redan på försäsongen, som satte stopp för spel denna säsong. Jag fick jobba hårt med rehab men kom tillbaka och spelade en match, men blev sedan skadad igen och fick stå över resten av säsongen”

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare

Rasmus säger att vi kommande säsongen får se en rivig forward som åker mycket skridskor, duktig på att skapa ytor för medspelare. Han är skicklig med pucken och har bra blick för spelet.

Björn säger ”Rasmus är en spelare med bra karaktär som jobbar hårt. Hans förstasäsong som senior, gjorde han mycket poäng. Efter det har han haft otur med en axelskada men som nu är opererad. Jag är säker på att Rasmus kommer göra många poäng för vårt lag nästa säsong”

Nya tränaren

Har inte haft honom direkt som tränare, men vi båda har ju tillbringat mycket tid i Rögle tillsammans. Vi känner till varandra vilket absolut inte är en nackdel. Ser fram emot att äntligen få jobba ihop med Janne.

Varför blir det Hanhals Kings för din del kommande säsong?

Det passar bra socialt nu i och med att min flickvän pluggar i Göteborg. Sedan har jag alltid gillat Hanhals Kings sätt att spela hockey. Har ju mött Hanhals Kings både i Mörrum och Helsingborg. Jag tror med säkerhet att min spelstil kommer passa in bra på det sätt Hanhals Kings spelar hockey. Till slut nämner Rasmus en detalj som klubben givetvis är stolta över. ”Många spelare har utvecklats i Hanhals Kings och tagit steget vidare till både Hockeyallsvenskan som SHL vilket känns mycket inspirerande för mig”

Målsättningen med hockeyn

Bli så bra jag kan bli. Jag känner inte att jag nått min fulla potential, har många områden att utvecklas inom.

Vad händer nu?

Just nu bor Rasmus hemma i Ängelholm. Vill flytta till Kungsbacka under sommaren, om någon har en ledig lägenhet över till Rasmus så är han intresserad.