Derby direkt i träningsmatchpremiären

Imorgon skulle Bois har mött Enköping egentligen, men efter en snabb rockad så blir det istället Skövde som står på andra sidan i ICA Oxenhallen imorgon eftermiddag. En matchändring som också öppnade upp för ett möte mot allsvenska topplaget BIK Karlskoga.

Ni skulle ha mött Enköping imorgon, men istället blev det Skövde. Vad hände?

Det är Calle (Johansson, sportchef) som skött det där egentligen, men Enköping har haft någon sjukdom i laget för ett par veckor sedan och ville inte chansa. De skulle mött Skövde först på lördagen (idag) och sedan oss på söndagen (imorgon), så då passa det bra att vi spelade mot varandra istället. Vi har varit på is i två veckor och ville gärna ha en match, vi behövde den för det är ett tag till nästa. Sedan är det alltid roligare att möta Skövde så det passar jättebra.

Det innebär att matchen hemma mot Skövde den 20/9 stryks, alltså att den matchen helt enkelt flyttas till morgondagen?

Ja men det innebär att vi kommer att flytta matchen den 9/9 mot Dalen till den 20/9 istället.

Du sa att det var viktigt att få en match nu, varför då?

För oss ledare är det viktigt att få se spelarna i action redan efter två veckor, det är viktigt för att få en bättre bild av hur spelarna ser ut under matchspel. Och för spelarna hade det blivit nästan en månad med bara träning innan det blev match då blir det svårt att hålla fokus för dom, så det var viktigt att komma igång. Man kan se om man spelarna snappat det man försökt träna på och om vi kan gå vidare.

Det blir en match utan publik, vad betyder det?

Vi spelade en match förra säsongen redan utan publik och det är inte samma sak alls, man får inte stöd från hemmasupportrarna som brukar vara bra också på träningsmatcherna, så det blir tråkigt. Men när matchen är igång så blir det inte så stor skillnad ändå och det vi tittar på spelar det ingen roll för. Sedan är det Skövde på andra sidan och då blir det ändå extra tändning. Vi spelar också i lilla hallen som är väldigt komprimerad, så jag tror det blir bra fart. Förhoppningsvis blir det också en del som kollar på webben också, så vi ska försöka visa oss från bästa sidan.

Vad kollar du på för detaljer?

Dels blir det att man kollar på de nya spelarna, att få se dom i spel, det blir intressant. Man tittar också på de gamla spelarna om de har tagit några kliv från förra säsongen. Men vi har också tränat på en del strategier och då vill man se att de försöker göra det vi tränat på. Vi nöter ju in linjer i spelet, grunder, så när de är stressade och pressade ska de välja att göra de val vi tränat på. Sedan ska man inte ha för höga krav, men att man ser att de tagit till sig det lite så får vi se hur vi ligger till. Och de vi hade förra säsongen redan har man givetvis högre krav på.

Vad har du fått för intryck av nyförvärven så här långt?

Ja jag tycker att dom visar upp det vi tagit hit dom för, men nu är det upp till bevis i matchspel också. Sedan så är det första säsongen med seniorspel för dom om vi pratar j20-spelarna, de kommer möta tuffare och tyngre spelare så då får man se hur de fixar det. De har dom ingredienser vi ville ha av dom och skickligheten ser vi finns där. Men sedan fäller det att göra det också mot seniorer.

Hur kommer du att formera laget?

Det är inte bestämt än, det gör vi imorgon först. Vi kommer att testa runt lite, vi har inte så mycket tankar med femmorna än, imorgon är mer att se vad de förmår individuellt. Men det är bestämt att det blir Oliwer Fjellström och Herman Lundin som står över imorgon.

Ingen Oliwer? Hur kommer det sig?

Jag har redan sett på träningarna vilken klasspelare han är, han är komplett som hockeyspelare. Det kanske inte är någon Johnsson som åker och glider och sedan sprätter upp den i krysset, men han har redan visat att han kommer att bli oerhört nyttig och kommer bana väg för andra. Vi kommer att få se honom under resans gång.

Är det någon av de gamla annars som du tycker ser spännande ut?

”Dogge” (Douglas Lögdal) har varit väldigt involverad och bidrar med åsikter och engagemang, det tycker jag är roligt att se. ”Jeppe” Lindén har tagit ett kliv till, jag tror han kommer att göra en magisk säsong. Aronsson och ”Jidde” (Lukas Jidenius) ser ut att ta tagit ett kliv till, dom är både starkare och snabbare. Dessutom har de naturligt lite mer självförtroende och snackar mer då de har lite mer rutin. Det jag kan säga är att det är ett jäkla driv i gruppen, det är ingen halvfart på träningarna inte. Men det blir kanske naturligt så när man har ett yngre lag som gillar att gå på is i augusti, det blir en annan struktur med spelare som brinner för hockey och vill utvecklas hela tiden och därmed blir det naturligt ett bra driv från start.

Du får säga några om våra motståndare också, ett Skövde som har byggt ett intressant lag i år!

Ja jag tror att dom blir ett topplag i år. Det ska kul att se deras lag imorgon också, även om man mest tittar på ens egna så kikar man lite på deras spelare också. Vi känner ju Ljunggren och det lär väl inte bli några nyheter spelmässigt, men det ska bli kul att se deras nya ändå.

Av Krister Holm