Kust till kust match, Kalmar borta!

Laget är på väg till andra sidan kusten för match mot Kalmar. Senaste 5 matcherna lagen emellan har Kalmar 3 vinster och Hanhals Kings 2. Kalmar befinner sig på 10 plats i tabellen och en seger i eftermiddag mot Hanhals Kings hade inneburit att man tar sig förbi och avancerar upp i tabellen. Hanhals Kings har chans att få hänt på topp 5 med en trepoängare.

Jannes tankar inför dagens match mot Kalmar borta.

Vi gör en bra bortamatch senast mot Tranås där resultat kunde varit omvänt. Spelarna gjorde mång

a bra saker under den matchen och spelmässigt ett stort steg framåt och det tar vi med oss till dagens match mot Kalmar.

Starten är alltid viktig och är vi med direkt så går vi oss själva en chans att göra en bra match. Kalmar är ett spelskickligt lag med många rutinerade spelare i laget som är duktiga i spelet med puck. För oss gäller det att ligga nära och störa dem och vara aggressiva i spelet utan puck. Närkampsspelet kan vi utveckla och likaså sortera spelare framför eget mål och se till att vi vinner kampen om de  lösa puckarna i detta område.

Spelet med puck var bra senast med många fina kombinationer och stundtals bra pucktempo. Det måste infinnas i dagens match och noggrannhet i vårt passningsspel. Att ta rätt beslut, när man skall göra vad är alltid viktigt och framförallt på bortaplan där det gäller att minimera misstagen och dåliga beslut.

Vi måste våga ta tag i matchen direkt från start och ta fram den där kampviljan som vi visat upp när vi är framgångsrika. Idag tror jag på en riktigt bra match från vår sida.