Förlust – tok för bleka i special teams!

Det var upplagt för att Hanhals Kings skulle ta revansch för förlusten hemma men rutinerade Halmstad Hammers blev för svåra för Hanhals Kings även denna gång. Nu har Halmstad 4 raka segrar mot Kungsbacka klubben.

Gårdagen startade med Halmstad dominans dock dröjde det till andra halvan av första perioden innan man spräckte nollan. Det gjordes i powerplay 14:01 in i första perioden av #12 Robin Dahse assisterad av A Johansson & M Pärna. Hanhals Kings får också chansen att kvittera 15:59 då Halmstad drabbas av en utvisning, men tyvärr lyckas in Hanhals Kings nyttja den chansen. Hemmalaget vinner även skotten med klara 17-9.

Period 2 blir en mycket jämn tillställning där Halmstad får chans i powerplay i mitten på perioden men lyckas inte denna gång utnyttja läget. Skotten slutar 12-11 till hemmalagets fördel.

Tredje perioden startar på bästa möjliga sätt för hemmalaget. Efter bara 57 sekunder utökar man ledningen till 2-0 genom #32 Hampus Johansson assisterad av M Pärna & O Olsson. Hanhals Kings får sedan chansen i 5 mot 4 då Halmstad drabbas av 2 min utvisning, men även denna gång lyckas inte bortalaget dra nytta av läget. Istället gör Halmstad 3-0 efter 5:25 in i sista perioden. Därefter får hemmalaget 3 st 2 minuters utvisningar utan att Hanhals Kings lyckas göra ett ända mål. Hanhals Kings vinner skotten med 13-7 men Halmstads målvakt Jacob Crespin spikar igen kassen och håller nollan för kvällen.

Thomas Heden tränare i Hanhals Kings säger efter andra förlusten i rad,

Ambitionen finns, viljan finns, men ikväll når vi inte ända fram. Vi spelar bra i 5-5 spelet men är för tok för bleka i special teams. 0% i Pk och 0% i pp vinner man sällan hockeymatcher. Spelet framför båda målen avgör dessvärre denna match till deras favör. Halmstad vinner med 3-0 och tycker vi bjuder på dessa 3 mål. Förutom dessa 3 misstag är vi på jakt och i många fall jagar vi dom t o m upp i kiosken. Vi möter ett rutinerat div 1 lag som uttnyttjade sina chanser och vi tog inte vara på våra.

Nu önskar vi alla God Jul och laddar om för mellandagarna och ser framåt.

Hanhals Kings nästkommande två matcher spelas 28 dec borta mot Vimmerby & 30 dec borta mot Nybro. Håll koll på våra sociala kanaler för senaste nytt.