En go revansch

Sponsras av

Det blev en jämn match i två perioder mellan hemmalaget Hanhals Kings och Borås HC men som avgjordes i sista perioden där hemmalaget gick vinnande ur fighten!

Första perioden var en besvikelse för Hanhals Kings, det var inte en nöjd tränare som säger ”tycker vi idag inte kommer ut alls som vi ska och spelar mycket utsida och ser allmänt tröga ut. Och igen släpper vi in första målet” Strax efter powerbreaket gör Borås HC 0-1 genom deras nyförvärv Niklas Salo. Skotten slutar 8-8 vilket visar på en jämn period.

Andra perioden kommer Hanhals Kings ut som ett nytt lag, man startar perioden på bästa sättet efter ett massivt tryck gör #10 William Hallén 1-1 assisterad av P Granath och L Levinsson. Helt klart den kedja som vid det här laget hade mest energi i hemmalaget. Borås HC drabbas av en utvisning 10:18 in i perioden. Hanhals Kings ställer upp med ett helt nytt PP med Ludvig & Liam i spetsen. Tyvärr lyckas inte hemmalaget göra något mål där och direkt efter går man ner lite i tempo och släpper in bortalaget som dessutom får lite mer energi där man får spela PP 33:28. Inget mål där men däremot strax innan periodens slut gör man 1-2 genom Oscar Ribbnäs.

Liam Dower-Nilsson Fotograf Peter Olsson

Tredje perioden startar inte direkt som Thomas huvudtränare vill, med en 2 min utvisning. Borås lyckas inte göra något med det och istället får Hanhals Kings ett PP 3:56 in i perioden. Då presenterar sig Liam Dower-Nilsson som lägger en oväntad och snygg ass bakom ryggen till Ludde Levinsson som enkelt sätter kvitteringen till 2-2. Thomas kommentar ”så snart vi kommer upp i rätt fart och tävling jobbar vi oss in i matchen och vänder igen” Det var precis vad hemmalaget gjorde. Tid 51:00 sätter #13 Joseph Berg 3-2 assisterad av L Wahlberg & E Hansson. Bytet efter är det dags för Liams första Hockeyettan mål när han snyggt sätter 4-2 assisterad av J Berger & F Persson. 5-2 görs sedan på egen hand av #22 Philip Granath och i 5 mot 3 avslutas målskyttet av #17 Axel Kumlin assisterad av L Dower-Nilsson & F Persson.

Mål av Philip Granath, fotograf Peter Olsson

Slutligen säger Thomas Heden ”Dover Nilsson gör en bra debut idag med 1+2 och visar vilken ung skicklig spelare han är. Ludde Persson visar också att han vill vara med och konkurrera men tvingades kliva av pga ”upper body” skada men vi hoppas kan kurerar sig snabbt. Vår Isak är stabil i mål men kul att se att gruppen tillsammans får ihop det till slut.