Ett snack med Liam Dower-Nilsson

Sponsras av

Liam Dower Nilsson, fotograf Christian Wahlgren

Han är född 2003 och är en av framtidslöftena i Frölundas organisation, med Borås HC som moderklubb. Pandemin har som för många juniorer ställt till det både förra säsongen och denna men tack vare samarbetet mellan Hanhals IF och Frölunda HC får Liam chans att spela matcher. Hans karriär började i Borås HC där han och brorsan som är född 2005 spelat fram till U16 åren innan det begav sig till Göteborg och Frölunda HC. Hans statistik under 4 säsonger i klubben är imponerande.

Liam Dower Nilsson profil på Eliteprospect det är imponerande siffror, se några exempel nedan

  • Juniorlandslaget poängsnitt 1,06 19 poäng på 18 matcher
  • U16 Region Syd poängsnitt 2,13 68 poäng på 32 matcher
  • U16 SM poängsnitt 2,21 31 poäng på 14 matcher
  • J18 Elit poängsnitt 1,96 47 poäng på 24 matcher

Vi tog ett snack med Liam inför kvällens drabbning mot Tyringe

F Persson & L Dower-Nilsson, fotograf Peter Olsson

Du har varit med några matcher nu med Hanhals Kings. Vad har du lärt dig?

Ja, jag har lärt mig att division 1 är en tuff liga och att det är många duktiga spelare man spelar med och möter. Varje byte gäller det att ligga på maxprestation.

Du har spelat 5 matcher i SHL, vad är skillnaderna?

I SHL så går ju allting ett eller två steg snabbare. Alla är snabbare på skridskorna, snabbare i tanken, snabbare i passningar osv.

Ni förlorade mot Halmstad, vad blir viktigt för att studsa tillbaka ikväll?

Att vi kämpar och ger allt alla 60 minuter. Att hålla i och åka skridskor oavsett om vi leder med nått mål eller ligger under. Samt att vi spelar lite mer på instruktion och lite mindre på chans.

Till sist, det är ett märkligt år, hur har det påverkat dig?

Det är ju sjukt tråkigt att man har missat SM slutspel två gånger nu med juniorerna i Frölunda! Men man har ju hela tiden förstått att man får se det positiva i hela situationen. Som i det här fallet har man ju kunnat köra lite mer fys och lägga på sig lite mer kilon, vilket är nyttigt för mig. Sedan så är det ju super kul att Hanhals Kings kunde ta emot oss juniorer från Frölunda och låta oss lira! Sjukt kul.