Sun 28 Feb Slut
Hockeylag KRIF 4
Hockeylag TRA 3
Sun 28 Feb Slut
Hockeylag Kalm 3
Hockeylag TYR 0
Mon 01 Mar Slut
Hockeylag TRA 4
Hockeylag HAN 6
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag HAN -
Hockeylag HHHC -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag BORÅ -
Hockeylag TYR -
Wed 03 Mar 19:00
Hockeylag KRIF -
Hockeylag Kalm -

Energin, tävlingen och glädjen bakom segern

Vi kom från tre raka förluster och tuff bortamatch mot Kalmar HC som dessutom låg en placering före i tabellen. Det som talade för Hanhals Kings var att laget hade stor revanschlust då man inte känt igen sitt spel från dessa förluster.

Och mycket riktigt energin från gruppen var tillbaka vilket är avgörande för allas lag & speciellt det spel som Thomas vill att laget skall prestera.

Det blir en jämn tillställning där Kalmar HC som hemmalag börjar klart bäst, man ligger på bortalaget och dominerar början på matchen. Israelsson i Hanhals Kings mål får en kanonstart på matchen och stoppar 15 skott i första perioden. 15:02 drabbas hemmalaget av en utvisning och bara 46 sekunder in sätter #13 Joseph Berger ett slagskott från blå som betyder 0-1 assisterad av L Levinsson & P Granath. Hanhals Kings som vi skrivit innan vinner 100% av matcherna när man gör första målet och visst stämde det igår också.

Andra perioden blir något jämnare och verkligen ett ställningskrig med mycket utvisningar för båda lagen. Men 13:40 in i perioden presenterar sig Kalmar HC nyförvärv från Finland #13 Saku Kivinen som på egen hand sätter kvitteringsmålet. Vi går in i tredje helt jämt 1-1 och 8-7 i skott till hemmalaget.

Tredje perioden blir så som Thomas Heden, huvudtränare Hanhals Kings önskar “vår 3e period är avgörande då vi nöter ner Kalmar HC” Hanhals Kings vinner skotten med 14-6 och visar en helt annan energi i sista perioden som till slut resulterar i att #71 Johan Zarwel sätter 1-2 efter 18:24 nästan på egen hand tar han sig in på vänsterkanten över blålinjen och precis innan han tappar vinkeln helt smätter han upp den i bortre krysset och ger sitt lag ledningen. Kalmar HC har några bra lägen att kvittera men Mathias Israelsson täpper igen kassen & får imponerande 96,55 i räddningsprocent denna eftermiddag.

Thomas Heden säger så här direkt efter matchen

Idag visar vi en helt annan inställning än de tidigare matcherna. Idag var energin, tävlingen och glädjen tillbaka hos grabbarna, den behöver vi får att optimera vårt sätt att spela. Vår tredje period är avgörande där vi nöter ner Kalmar HC.

3 sköna poäng och det känns bra att lägga de senaste tre förlusterna bakom oss och nu se framåt. Ny match väntar mot Kalmar HC på onsdag igen. Totalt har vi 21 poäng kvar att spela om och vi ser möjligheter.

M Israelsson, fotograf Peter Olsson

Mathias Israelsson är stabil i målet och jag vill inte lyfta fram enskilda utespelare, gruppen gör det bra tillsammans.

TV: KALMAR-HANHALS 1-2 – se målen och höjdpunkterna här.