Nu är det dags att vinna!

Sponsras av

Halmstad Hammers kommer på besök ikväll. En motståndare som Hanhals Kings haft svårt för denna säsong. Senast lagen möttes var 10 feb, då vann Halmstad hemma med 4-2 efter en mycket jämn match. Ikväll kommer hemmalaget med två segrar i bagaget och tränare Thomas Heden hoppas på att laget skall visa sin bästa sida, vilket han inte anser man gjort i tidigare möten i alla fall inte under 60 minuter. 

Vi tog oss en pratstund med Heden om lite allt möjligt.

Hur är känslan i gruppen?

Vi är en bra grupp oavsett resultat och vi har alltid fokus på att ta oss framåt och bli bättre.

Det börjar dra ihop sig, vad är nyckeln i de avslutande matcherna?

Ju fler minuter vi spelar i vår spelidé ju svårare kommer det vara att slå oss. Vi har några matcher som vi dessvärre är utanför denna struktur och då är vi sårbara. Alla vet regler och rutiner och detta gäller alla alltid. Löser vi det så kommer vi hitta en bra väg i detta.

Ni kommer från en seger mot Tranås, stark vinst. Vad säger du om den matchen och vad vill du plocka med från den matchen?

Den matchen var lite för flängig för vår smak, känslan var att vi bytte målchanser och vi söker mer ordning och reda i våra beslut.
Att vi sedan tävlar ner dom och vinner tar vi såklart med oss att det är just den tävlingen som är viktig.

Halmstad väntar, vad blir det för typ av match?
Halmstad är favorit och vi har haft svårt för dem hela året. Vi har aldrig kommit upp i nivå mot dem så Halmstad har aldrig sett oss från vår bästa sida. Det ska vi ändra på ikväll.

Stöd klubben genom att köpa en publikfigur, genom att klicka på bilden

Halmstad har varit ett svår nöt att knäcka för Hanhals Kings, hur kommer det sig?

Som jag var inne på innan, vi har inte kommit upp i rätt nivå i någon av Halmstadmatcherna och det är såklart frustrerande. Halmstad har haft det svårt mot Borås, vi har haft det lätt mot Borås. Skulle vara kul att komma ut och gör rätt saker ikväll och ge oss chansen att visa att vi behärskar alla motstånd.

Hur spelar Halmstad, och hur vill ni spela mot Halmstad?

Halmstad är ett rutinerat div 1 lag som spelar med bra fart. Mycket skills och förlitar sig på den. Vi kommer spela vårt spel och fokusera på det vi är bra på.

Vad har gått snett i tidigare matcher mot Halmstad?

Att vi stundtals har några minuter utanför spelidén, det har sårat oss oerhört. Vi har sett bra ut i 54 minuter och sett riktigt usla ut i 6 minuter. Vi måste hålla 60 minuter.

109.34 i special teams fördelat på 28.56% i power play och 80.77%. En bra siffra då 100% är ett riktmärke och godkänt att vara över. Halmstad ligger på 109.98 totalt. Väldigt jämt mellan lagen. Något ni tittar extra på nu när det börjar dra ihop sig?

Special teams är alltid viktigt och där det ofta avgörs. Vi är trygga i både PK & PP och ska såklart föröka vinna dessa 2 moment som är avgörande.

Corona Stödet – Vi ber dig som privatperson eller företagare att hjälpa klubben i dessa tuffa tider? 
Klicka på bilden för att ge ditt stöd till klubben - Tack!

Klicka på bilden för att ge ditt stöd till klubben – Tack!

Matchen sänds som vanligt av vårt webbtv team här