Äntligen seger på hemmaplan – juniorerna levererar

Sponsras av

Äntligen fick vi en seger mot Halmstad Hammers HC, det var definitivt på tiden! Det blev en riktigt jämn match där Hanhals Kings fick bästa starten och extra kul att junioren Erik Andersson gjorde första målet. Erik som gjorde sin första match på riktigt länge i A-laget & vilken match han gjorde. Period 1 slutade med ledning för hemmalaget 1-0. Andra perioden dominerades av bortalaget men tack vare disciplinerat försvarsspel och stabil insats av Isak i målet behöll hemmalaget ledning fortsatt med 1-0. Tredje perioden fick Halmstad den energin man behövde. Hemmalaget drabbades av två utvisning som bortalaget nyttja och vände matchen till 1-2. Men efter en timeout och PP lyckades hemmalaget kvittera till 2-2 genom Liam Dower-Nilsson & matchen gick till förlängning som slutade mållöst. Matchen avgjordes på straffar där Liam Dower-Nilsson stod för en läckerbit som avgjorde matchen tillsammans med att Isak tog alla tre straffar från Halmstad Hammers HC. Två poäng och äntligen seger!

Glöm inte stödja klubben, varje krona räknas. Tack!

Thomas Heden, vilka blev avgörande momenten i matchen?

Vi är inne in en period som är extrem på många sätt. Lite för extrem om man frågar mig. Mycket är på spel, finns mycket att förlora och självklart mycket att vinna, mitt i en pandemi där vi slits mellan verklighet och hockey. Hockey för mig är känslor och det vi visade upp mot Halmstad, och det sättet vi kommer ut på säger att vi är en grupp som består av stora spelare. När jag säger stor så har det inget med spelet att göra utan att man tar sig an uppgiften på ett ansvarsfullt sätt. Man gör andra bättre och man hjälper laget med sina verktyg och viker inte ner sig.

Anser du att ni följde Er spelplan i 60 min?

Ikväll var det första matchen mot Halmstad som vi verkligen kommer upp i nivå och möter dem på ett sätt vi vill, kan, och ska. Vi har 60 min i vår struktur och det som ställer till det är att vi får 2st domslut emot oss som resulterar i 2 mål för Halmstad. Men sättet vi bestämmer oss efter det är kul att se, man blir nästan lite rörd. Vi saknar 3 backar idag och 4 forwards som är alla ordinarie spelare och tongivande på sitt sätt är något man bör känna till och det innebär såklart att andra måste kliva fram, och det gör man. Vi lyckas få till en kvittering med ca 1,5 min kvar av match, i PP och efter det så var känslan att extra poängen är vår. Efter en sista bra push av oss efter deras mål så var den kvitteringen naturligtvis skön. Bra straffläggare har vi, bra målvakt har vi. Och Liam Dover Nilssons straff bör man se.

Hanhals Kings juniorer

En annan sak vi bör nämna är att vi har 3 Hanhals juniorer med i truppen som alla spelar klart matchen och gör det bra. 2 av dem, Erik Andersson och Gustav Göransson har gått den egna långa vägen i Hanhals, pucksäkra, lojala, hårt jobbande med bra skott och skills, bra killar som älskar hockey. Som verkligen kan ta stora steg nästa år. Göransson gör en hel säsong i A-laget. Andersson har inte fått lika många chanser och inte tillhört truppen förrän nu på slutet. Mycket pga av juniorerna inte fått träna pga covid 19. Tredje junioren är Oskar Pettersson, som också gått den egna långa vägen men fuskade i början på förra säsongen inne i borgen med Frölunda J20 men vände hem till tryggheten relativt snabbt. Oskar är pålitlig, trygg, stabil back som har ett bra mindset att han inte vill vara inne på baklänges mål.

Hur ser ert program ut fram till söndagens match mot Borås HC?

Matchen mot Tyringe inställd på fredag, innebär att vi kommer träna idag torsdag, vi tar ledigt fredag, tränar inför match lördag. Tar oss an Borås hemma på Söndag. Tycker verkligen synd att vi inte får ha publik på matcherna för detta är underhållning på riktigt just nu. Oavsett medgång eller motgång.