En göteborgare som kommer tillbaka till sina hemtrakter

Han startade sin hockeyresa i anrika Mölndal Hockey där han tog sina första skär. Efter många framgångsrika ungdomsår tog han det steget som många i hockeysverige önskar nämligen in i Frölundas organisation. Efter att ha spelat U16 SM med Frölunda valde han att flytta till Troja där hans resa startade i J18 och slutade med avancemang till Hockeyallsvenskan. Det blev totalt 5 säsonger i Trojatröjan.

Linus Andersson, född 2000 och som spelat både J18/20 Elit, J18 Allsvenskan, J20 SuperElit & Hockyettan är en göteborgare som nu valt att skriva på för Hanhals IF och samtidigt flytta hem till Västkusten.

En göteborgare som kommer tillbaka till sina hemtrakter, hur är känslan att spela i Hanhals Kings kommande säsong?

Det känns grymt! Skall bli roligt att få komma hem igen och Hanhals Kings är ett lag man alltid mött så skall bli kul att äntligen få representera dem kommande säsong!

Berätta om dig själv som person utanför isen?

Jag är en väldigt go och glad kille, vill alltid att alla är med på tåget, mån om att laget mår bra. Sedan vill jag beskriva mig som en lugn kille som gillar att hitta på saker med vänner och familj.

Du spelar back, vilken typ av spelare är du?

Jag är en defensiv back med offensiva kvaliteter, jag gillar att hitta lösningar med puck och ger mitt allt på isen.

Totalt 46 matcher i Hockeyettan i Troja Ljungby, som avslutades med ett avancemang till Hockeyallsvenskan. Vad är den största skillnaden med att komma till seniorhockeyn mot juniorhockeyn?

De är mycket mer fram och tillbaka i juniorhockey, senior hockeyn är mycket mer uppstyrd. Det skulle jag säga är största skillnaden vad jag har upplevt hitintills.

Förstår att man vill bli bättre på allting men vad är störst fokus i närtid? Vilka bitar behöver du förbättra för att bli den seniorspelare du siktar på att bli?

Mitt största fokus just nu är att i träningen bli snabbare och rörligare på isen.  Det är det som är viktigast för att kunna bli den spelare jag vill bli i framtiden.

Du har fått din utbildning i Troja Ljungby, en förening som andas ishockey sedan många år tillbaka. Kan du berätta om den resa du haft i Troja Ljungby?

Ja det har varit en mycket lärorik tid i Troja, har varit mycket upp och ner men har haft väldigt kul många stunder. Fått mycket förtroende under mina juniorår som fick mig att växa som hockeyspelare. Känns bra att gå vidare efter avancemanget till Hockeyallsvenskan, väldigt glad för Troja som klubb.

Har du någon förebild på och utanför isen?

Nja inga direkta förebilder så, men Nicklas Lidström har ju alltid varit en idol sen man var liten och som man tittat på och beundrat.

Vad gör du när du inte spelar ishockey?

Jag jobbar, hänger med tjejen och gör saker med polarna.

Du har hunnit bli 20 år, ingen ålder på en ishockeyspelare men har du något minne som du kan dela med dig som betyder mycket för dig i din resa som spelare?

En tid i min karriär som jag aldrig kommer glömma är sista året i J18. Vi hade extremt kul och spelade verkligen för varandra.

Vad tror du om kommande säsong, för egen del och för lagets del?

Jag tror att det kommer bli en rolig säsong. Vi kommer ha ett ungt och hungrigt lag. Som kommer ha kul både på och av isen vilket jag tror är viktigt för att få ihop gruppen på ett bra sätt. Trivs vi vid sidan kommer vi prestera bra som lag även på isen.

För egen del känns det riktigt roligt och utmanande att testa något nytt. Har ju varit länge i Troja nu och hoppas på en stor roll i Hanhals Kings och att jag själv tar nästa steg i min utveckling.

Steget till att bli en ordinarie seniorspelare och ta kliv i seriesystemet är en tid av hårt arbete. Din plan för det?

Som du säger, det kommer krävas hårt arbete från mig vilket jag är beredd på. Jag har verkligen den vilja och driv som krävs för utvecklas.

Vad kommer du göra vid sidan av ishockeyn?

Jag kommer jobba och ta vara på tiden hemma i fina Göteborg, ser verkligen fram emot att komma hem till Västkusten igen.