Powerforward nästa spelare i truppen

Albin Storm, 24 år född och uppvuxen i bandystaden Lidköping. Men valet föll på hockeyn tidigt och nu har han precis skrivit på för Kungsbackaklubben där han får en viktig roll med över hundra matcher i Hockeyettan.

Välkommen till Hanhals IF, hur känns detta?

Tack! Känns som en bra lösning för mig där jag hoppas på att kunna ta en ledande roll i laget.

Kommer från Kalmar HC senast, som motståndare hur upplevde du Hanhals Kings?

Jag upplevde förra året när vi spelade mot Hanhals Kings att de finns mycket unga bra spelare som har potential att bli bra och detta kändes spännand

e när Per ringde och frågade om jag var intresserad.

Vilken typ av spelare är du?

Jag är en powerforward! Gillar att spela fysiskt och skapa utrymme för mina medspelare,  använder mitt skott mycket om tar oftast raka vägen på mål.

40 matcher ifjol, 19 poäng. Din poängbästa säsong i seniorsammanhang. Blir det mer poäng denna säsong?

Fick vara ifrån skador förra året och kände att jag fick ett litet lyft. Försöker bygga vidare på det så hoppas jag det ska bli mer av det.

Du har fått känna på den högsta SHL nivån. Hur ska du göra för att ta steget till att bli en etablerad Allsvenskspelare eller en ännu högre liga som SHL?

Jag tror jag behöver förbättra mina bästa egenskaper. Även bli mer produktiv. Så får vi se om man lyckas ta steg detta året…

Kommer från Lidköping många spelare runt din ålder som kommer från Lidköping. Hur kommer detta sig att så många spelar ishockey i en annars känd bandyort. Och framför allt på en bra nivå?

Det har alltid funnits mycket möjligheter att träna på is i Lidköping. Många i föreningen som brinner för det. Vi har aldrig varit många men dem som har varit med har alltid haft höga ambitioner. Tror vi alla har triggat varandra vilket lett till en del bra spelare.

Vad ska du göra vid sidan om ishockeyn?

Jag kommer jobba och även studera lite på sidan av hockeyn.