Vi har det mesta hela matchen

Jesper Broeng är ny för säsongen i Boiströjan, förra säsongen var han en poänstark back i Lindlöven. Den rightskjutade backen har ännu inte riktigt fått det att lossna offensivt även om tre assists på 8 matcher inte är dåligt. I gårdagens starka vändning mot Surahammar kom ett av assisten.

Jesper Broeng, beskriv matchen för oss!

– Det känns som att vi har det mesta hela matchen. Dom studsade upp och gjorde något mål men det är vi som trycker på och skapar lägena. Det ger utdelning till slut och det visar sig till slut vilka som är starkast över 60 minuter.

Ni var i underläge i andra perioden med 0-2, började ni misströsta något någon gång?

– Det tycker jag inte, det kändes faktiskt lugnt hela vägen, det var min känsla i alla fall.

Vad är det som gör att ni lyckas vända detta, för det är väl ett tecken ändå på stark moral…

– Det vi gör är att vi håller oss till det vi har sagt att vi ska göra, det ger utdelning att vi håller oss till vår plan.

Kändes dom tröttare och tröttare ju längre matchen gick?

– Det kan jag hålla med om, de chippade bara ut och försökte gå på chans, men då vände vi och gick till anfall snabbt igen. Det var så nästan hela matchen tycker jag, sedan skapade de några chanser men det är enstaka bara. Men deras anfall blev färre och färre.

Det var en rättvis seger?

– Det tycker jag absolut.

Vad säger du annars om motståndet, Surahammar med sju raka segrar bakom sig?

– Dom spelade efter sin idé, att spela enkelt. Ta pucken ur egen zon, chippa ut den och gå från det, de skapade inte så mycket idag, men har väl gjort det tidigare.

Din egen insats, hur kändes det?

– Det kändes bra. Jag gjorde det som en back ska göra tycker jag. Försvarade när man skulle det, levererade pucken till forwards och följde med upp för att ge alternativ. Försöka vara delaktig i offensiven. Jag är nöjd men jag vill mer.

Ni vinner till slut med 3-2, vad betyder det?

– Det är självklart bra för självförtroendet att kunna vända ett underläge, och vi hakar på dom i toppen också, så det inte blev ett glapp upp, så det var viktigt och stärker oss. Vi tuggar på!

Känns det som att ni är på väg upp formmässigt?

– Det tycker jag! Vi tuggar på och går framåt hela tiden.

Känns det inte som att ni börjar få till mer och mer 60-minutersprestationer?

– Jo det håller jag med om, det känns som att vi får ihop det mer och mer. Men det är väl inte så konstigt att det ser ut så heller, det tar ett tag att få ihop allting men vi tar hela tiden steg i rätt riktning.

Av Krister Holm

Av Anna Engström