Allsvensk forward klar för HC Dalen!

HC Dalen har gjort klart med forwarden Emil Eriksson, 23. Emil har IFK Kumla som moderklubb och har i större delen av sin karriär spelat i Örebros organisation där han spelat 14  SHL-matcher. Emil blir tränare Per Gustafssons sista pusselbit på forwardssidan i årets lagbygge.

-Det har känts väldigt bra från första stund och det är skönt att det blev klart så snabbt. Jag hade flera anbud från andra klubbar men det var till Dalen jag ville hela tiden. Jag har fått upplevelsen över att Dalen är en väldigt familjär klubb och det lockade väldigt mycket. Att sen få utvecklas som spelare under Pelle Gustafsson vägde också väldigt tungt i beslutet.

Folk som inte känner till dig sedan tidigare vad är du för en typ av spelare?

-Jag skulle vilja beskriva mig som en tvåvägscenter med offensiva egenskaper. De senaste säsongerna jag spelat så har jag spelat i tredje och fjärdefemman och kanske inte kunnat använda mig av de kunskaper jag velat. Att Pelle vill få mig till att bli den offensiva spelaren som jag i grund och botten är betyder mycket för mig och det ska bli väldigt roligt att få en nystart.

Tränare Per Gustafsson är glad över att Emil Eriksson valt att fortsätta karriären i HC Dalen. Värvningen av Emil betyder även att laget har forwardssidan klar till säsongen.

-Emils namn kom upp rätt tidigt och det är en spelare som jag velat knyta upp under en längre tid. Jag har följt honom under de tre säsongerna han gjort i Vita Hästen där han haft en liten undanskymd roll. Det är en offensivt skicklig spelare och det är just dessa offensiva kvaliteter som jag hoppas kunna lyfta fram hos honom, det är exakt en sådan spelare som Emil som vi behöver och det känns väldigt bra att han valt att fortsätta sin karriär i HC Dalen.

Kontraktet med Emil gäller i 1 år. Statistik för Emil finns här

 

Piotr Arvidsson