Vilket styrkebesked Väsby!

Vilda Väsby gjorde skäl för namnet när laget nollade serietvåan Hudiksvalls HC och samtidigt öste på framåt. Slutsiffrorna slutade med tennissiffrorna 6-0 i en match där Väsby imponerade från start till mål.

– Riktigt bra match av oss idag säger tränare Viktor Tuurala. Vi jobbar bra tillsammans ute på isen, och har bra energi, framförallt i duellspelet.

Vilken match Väsby! Helt klart säsongsbästa och det går liksom inte att säga annat efter en insats där hälsingarna och tidigare serieledarna Hudiksvalls HC fick finna sig att spela andrafiolen i princip matchen igenom.

Väsbys första period var aftonens bästa. Den var rakt igenom imponerande med en frejdig offensiv och full täckning hemåt. Allra roligast hade Christian Holmblad. En skada har hållit honom borta ett tag. Han smög visserligen igång redan i onsdags men idag var han tillbaka på allvar och på vilket sätt sedan.

Det fullkomligen sprudlade av spelglädje från denna bollvirtuos som var inblandad i det mesta och bästa från Väsbys sida. Väsby vinner första perioden med 3-0 och Christian är inblandad i samtliga.

Showen startade i matchens nionde minut. Det efter att Fredrik Falk vunnit pucken och där Pontus Karlsson nosade upp den innan han spelade fram Christian som trädde upp pucken i nättaket vid målvaktens vänstra stolpe.

Väsby och Christian Holmblad utökade ledningen till 2-0 i den sextonde minuten efter att Pontus Karlsson återigen först varit framme och frestat målvakt Magnus Åkerlund med ett avslut. Returen dök sedermera upp hos Christian som kallt höll in pucken och fick Åkerlund att sära på benen och mitt i den rörelsen slog han sedan in en isare mellan benen.

En bra period fick sedan ett perfekt slut när Jonathan Rodensjö knäppte in 3-0 med endast tretton sekunder kvar av perioden. Men snacket i periodpausen handlade mer om passningsläggare ”Homer” Holmblad vars passning till det tredje målet var något utöver det vanliga. Den satte han nämligen felvänd och trots att han var tufft pressad av två Hudikspelare hittade han ändå fram med en passning bakom ryggen och perfekt fram till Rodensjö som verkligen till fullo tog tillvara på möjligheten.

Andra perioden kom Hudiksvall ut tuffare och satte större press på Väsby. Laget hade även några fina minuter under den första halvan av perioden vilken accentuerades när Väsby drog på sig sin andra utvisning i den elfte minuten. Men ett bra försvarsspel av Väsby och en lugnt spelandes Edvin Olofsson i Väsbymålet gav aldrig Hudiksvall någon väg in i matchen.

Istället punkterade Väsby tillställningen strax efter att man blivit fulltaliga när Gabriel Österberg efter en stunds Väsbytryck nosade upp en retur och satte 4-0 i en princip tom bur.

Om inte det var spiken i kistan så blev om inte annat Väsbys femte mål det. Återigen var det en back inblandad i målet och nu i form av pigga Fredrik Falk som helt enkelt var kvickare fram till pucken i kamp med en Hudikförsvarare. Han gick sedan runt densamme innan han med en passning snett inåt bakåt hittade fram till Leonard Forselius som måttade innan han sköt in 5-0 invid den bortre stolpen.

Sista perioden kontrollade Väsby sedan säkert. Det var hel tiden full täckning bakåt och i takt med att tiden gick blev Hudiksvall allt mer uppgivna och verkade bara vilja att matchen skulle ta slut.

Väsby utnyttjade passiviteten hos Hudiksvall och den inför sista perioden inbytta målvakten Andreas Bosson fick verkligen strida för att mota puckarna. Men inte heller han klarade av den uppgiften till punkt och pricka när Väsby till slut även fick näta i numerärt överläge. Jonathan Rodensjö var sist på pucken när han styrde in ett skott från Fredrik Falk och samtidigt fick äran att spika slutresultatet till 6-0. Game, set and match!

Sammanfattningsvis så var det en ynnest att få se Väsby spela i afton. Det var bland det bästa jag skådat på länge där framförallt helheten och balansen lagdelarna emellan var näst intill perfekt. Lekfullt framåt och i princip stensäkert hemåt där de tidigare serieledarna knappt skapade chanser värda namnet.

Det känns idag enkelt att plocka fram matchens lirare som verkligen går till en lirare. Christian Holmblad var helt enkelt magnifik denna ljuvliga söndag då han i princip i varje byte bjöd på godbitar av den högre skolan. Tre grisar till ”Homer”!

Två grisar ges till Jonathan Rodensjö som var rejäl i allt han företog sig på isen och som därtill fick äran att bli tvåmålsskytt i matchen.

Sista grisen tilldelas alerta Fredrik Falk som även han var på ett ruskigt fint spelhumör. Tre målgivande passningar fick han till slut fram vilket alltså innebär att han var inblandad i hälften av Väsbys alla mål.

Men en dag som denna ska verkligen samtliga spelare hyllas. Det var rakt igenom stabilt där alla verkligen gjorde sitt till segern. Jag lyfter på hatten och får tacka för en härlig hockeyunderhållning.