Första trepoängaren bärgad: ”Vi är nöjda med arbetsinsatsen”

Där satt den! Äntligen!
I gårdagens hemmamatch mot Malung kom till slut den första segern och med den kom även tre sköna poäng in på kontot. Matchen var länge oviss och kunde ha slutat hur som helst, men Forshaga spelade av den sista perioden på ett bra sätt för att försvara den ledning man hade med sig efter två perioder.

Det blev annars en mardrömsstart för hemmalaget när man stod på hälarna vid första nedsläppet och Malung forcerade in matchens första mål redan efter 19 spelade sekunder genom det ständiga orosmomentet Kristian Ferletak, en avig och fräck spelare som tvingade hemmalagets backar att slita ont matchen igenom.

Då Forshaga var i desperat jakt på poäng och att det fanns risk för att spelarna skulle bli negativt påverkade av en sådan chocköppning var det därför skönt att Forshagas kvittering kom drygt två minuter senare. William Johannesson tar in pucken i offensiv zon, stannar upp innanför blå och passar över till Johan Erkgärds som kommer in med fart på vänsterkanten och hittar en minimal lucka invid Malungmålvakten Isac Ohlssons högra stolpe.

Resten av perioden präglades mest av kamp och väldigt lite skönspel. De tre utvisningarna som den innehöll blev resultatlösa. 37 sekunder innan pausvilan lyckas dock Viktor Kyrk trycka in ett ledningsmål bakom Isac Ohlsson, fint framspelad från sin position bakom målet av Oliver Kandergård till en framryckande Kyrk från sin backplats.

Malung hade på inget sätt gett upp matchen utan fortsatte kämpa hårt och fick snabbt utdelning igen då David Knuts förvaltade en hög krosspassning på bästa sätt genom att i hög fart ta ner pucken med handen och med en kylig avslutning kvittera ställningen i matchen knappt tre minuter in i mellanakten.

Spelet i den andra perioden var betydligt bättre med högre fart och bättre passningsspel från båda lagen. Matchen stod och vägde och med sex minuter kvar av perioden fick Forshaga chansen att spela med en man mer. I hemmalagets tidigare numerära överlägen hade man haft problem att etablera spel i offensiv zon och det fortsatte även denna gång. Efter ett kontringsförsök av Malung vänder man spelet snabbt. Robin Johannesson får pucken i fart högt upp i mittzonen och avancerar in mot mål. I sista stund spelar han snyggt över till Oliver Kandergård som snabbt smugit upp på högersidan och som kan lägga in pucken i öppet mål fram till 3-2. Inte ett klassiskt uppställt power play mål, men ändock ett power play mål i statistiken.

I den tredje perioden jagar Malung en kvittering men hemmalaget försvarar sig bra och har några bra möjligheter att utöka sin ledning genom de kontringsmöjligheter som uppstår när det ena laget trycker på. Mindre bra är dock att man ger gästerna chansen till en kvittering genom två mindre genomtänkta utvisningar pga efterslängar. Med ett bra box play lyckades man dock att försvara sin ledning till den efterlängtade slutsignalen ljöd och segern var ett faktum.

Huvudtränare Dennis Hall om matchen:
-”Det var en match med mycket kamp och lite mindre välspelat. Vi är nöjda med arbetsinsatsen vilket alltid är grundbulten för att kunna vinna. Däremot finns det självklart saker i spelet vi behöver slipa på där vi framförallt ger bort lite mycket puckar som gör att spelet går mycket fram och tillbaka.”

Trots vinsten ligger man kvar på en femteplats i tabellen då Kumla och Köping vann sina hemmamatcher mot Linden respektive Surahammar. På fredag åker laget till Eskilstuna för att försöka besegra Linden för första gången och på söndag är det hemmamatch mot Surahammar.