Tredje raka förlängningssegern för Nybro Vikings.

Nybro Vikings tog under onsdagskvällen sin tredje raka seger i Allettan när Grums IK besegrades med 3-2 efter förlängning i Liljas Arena.

Nybro Vikings kom till matchen i Liljas Arena mot gästande Grums IK med två starka bortasegrar i ryggen mot Troja/Ljungby och Kallinge/Ronneby, det som däremot inte riktigt fungerat i inledningen av Allettan är hemmaspelet då två av tre matcher slutat med förluster.

Det blir en ganska väntad matchbild när pucken släpps då hemmalaget Nybro blir det puckförande laget och bortalaget Grums, som tagit 4 av 6 poäng mot Troja/Ljungby och Mariestad i sina två senaste matcher, försöker ligga på rätt sida i egen zon och invänta misstag från hemmaspelarna. Det gör dem bra och Nybro har svårt att skapa lägen. Det skulle dock bli utdelning för Nybro i den första perioden då Fabian Ilestedt gör en fin prestation och fintar en Grumsspelare innan han skjuter pucken i stolpen där Daniel Håkansson får tag i den och kan göra 1-0 i slutet av första perioden.

Matchbilden blir något oväntat helt annorlunda i stora delar av mellanakten då det böljar friskt åt båda hållen med bra målchanser för både Nybro och Grums, dock får inget av lagen in pucken utan det är två duktiga målvakter som publiken får se. Nybro tar över mer och mer i slutet av perioden och ganska logiskt kommer också 2-0 till hemmalaget genom Kalle Hult efter en fin passning av Fabian Ilestedt.

I den tredje perioden får bortalaget en drömstart när reduceringen till 2-1 kommer redan 19 sekunder in i perioden och precis den start de behövde för att skapa tro på att få med sig poäng hem. Det blir en jämn tredjeperiod med chanser åt båda håll och frågan är om inte Nybro skulle ha avgjort matchen under ordinarie tid då flera lägen fanns men man lyckas inte punktera matchen och i slutet av perioden plockar Grums ut målvakten och får också in en kvittering till 2-2 i den sista minuten vilket gör att matchen går till förlängning.

Nybro senaste tre matcher har gått till förlängning och mot både Troja/Ljungby och Kallinge/Ronneby har det slutat med seger vilket det skulle komma att göra även denna gång. Det är Fredrik Strömgren som kliver fram och avgör till 3-2 när Nybro har powerplay i förlängningen och Nybro kan ta sin tredje raka förlängningsseger.

För Vikings del väntar ännu en hemmamatch på söndag den 19 januari då Skövde IK kommer på besök till Liljas Arena, nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings–Grums IK 3–2 efter förlängning (1–0, 1–0, 0–2, 1-0)

Målen: 1-0 (19.38) Daniel Håkansson (Fabian Ilestedt, Erik Lindström), 2-0 (37.36) Kalle Hult (Fabian Ilestedt, Sebastian Borg), 2-1 (40.19) William Eriksson (Jesper Norbäck, Pelle Hedlund), 2-2 (59.10) Jesper Norbäck (Jesper Appel, Pelle Hedlund), 3-2 (63.30) PP1 Fredrik Strömgren (Alex Ek, Jonathan Augustin)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 45–25 (12–7, 16–12, 13–6, 4-0).

Publik: 1 362.