Väsbys segertåg tog slut i Piteå

Två briljant utförda inledande perioder och ledning med 3-1 räckte inte för Väsby i bortamatchen mot Piteå. Orken tröt i den sista perioden för ett Väsby som spelat med kort om folk hela helgen och Piteå kunde kvittera till 3-3 under ordinarie tid och sedan satt avgörandet för Piteå i övertiden.

– Vi gör fyrtio bra minuter ikväll säger tränare Viktor Tuurala. Första är jämn men vi har ett övertag. Vi växlar upp ordentligt i andra och får utdelning på puckinnehavet. Vi tappar tålamodet lite grann i tredje och blir tyvärr straffade för det. Tufft med visning i overtime och där avgörs det.

Väsby Hockey tog inte tillräckligt betalt för sina två ypperligt inledande perioder i LF Arena i Piteå. Ledningen borde varit större än den tvåmålsledning som laget hade med sig efter fyrtio minuters spel då laget spelade frejdigt, underhållande och där man helt enkelt lät pucken jobba och där Piteå under stora delar endast fick spela försvarsspel.

Första perioden inledde Väsby med bastant tryck mot Piteås mål och det var egentligen bara när Piteå spelade i numerärt överläge som man skapade lägen offensivt. Men då satte man å andra sidan en enorm press i Väsbys zon och laget träffade bland annat ribban och stolpen vid tre tillfällen i samma numerära överläge.

Väsby träffade stolpen vid ett tillfälle när Felix Dahlgren i en position nära mål misslyckades med att hitta nätet. Det var dock egentligen endast det, med att få nätkänning som man misslyckades med under den första perioden som annars var en period med stor mersmak för Väsbys del.

Mittakten blev än bättre och nu lyckades Väsby även hitta vägen in till mål. Ledningsmålet prickade laget in redan i andra minuten när en dubbelstyrning från Elliot Lorraine och Johannes Nilsson ställde hemmamålvakten.

Hemmalaget svarade dock mot mitten av perioden när ett välriktat skott satte raka vägen upp i krysset bakom en chanslös Edvin Olofsson.

Men detta var Väsbys period. Laget fortsatte oförtrutet att trycka på i anfallszonen och då långa anfallen avlöste varandra. Men det krävdes ett numerärt överläge innan ännu ett ledningsmål föll. Elliot Lorraine var det då som redan åtta sekunder in i överläget distinkt satte 1-2 via stolpen och in.

När utökningen satt till 1-3 var det ett trollnummer av Christian Holmblad som var förspelet. Han lurade hockeytröjan av två backar när han från en position bakom mål med en passning bakom sin egen rygg hittade fram med pucken till Lubomir Fetkovic som smällde till direkt vid den första stolpen.

Den sista perioden inledde Väsby stabilt. Laget jobbade hårt och gav inte Piteå någon enkel väg in i matchen. Men när hemmalaget ändå hittade fram med en reducering och satte 2-3 ur en vinkel som det egentligen inte borde gå att göra mål från, så fick laget energi.

Piteå blev mer desperat, kastade in fler puckar mot mål och mot mitten av perioden var egentligen första gången som man märkte att helgens spel med kort om folk blev påmint för Väsby.

Man orkade inte hålla upp koncentrationen på den nivån som man hade gjort tidigare under matchen och i kombination med ett allt hungrigare Piteå så blev den ekvationen inget bra för Väsby.

Piteå fick sin kvittering redan i den sista periodens tolfte minut och då anade man som Väsbysupporter oro. Piteå fick också ett jätteläge att avgöra matchen i den sista periodens näst sista minut när hemmalagets poängkung Magnus Isaksson frispelades efter en snabb spelvändning. Edvin Olofsson stod då för en jättefin parad med sin plock vilket förhindrade en fullbordad vändning från Piteå.

Avgörandet kom istället i övertiden och i den tredje minuten då Väsby dragit på sig en utvisning. Den tungt skjutandes backen Oskar Matushkin gavs fritt läge och då rasslade det till rejält i nätet när han vräkte in segerpucken vilket gav bonuspoängen till hemmalaget.

Sammanfattningsvis så ska dock Väsby vara stolta över insatsen idag. Laget gjorde tillräckligt bra ifrån sig under fyrtio minuter av matchen vilket borde ha givit mer än den ynka poäng som blev fallet. Tre poäng av sex möjliga efter helgens bortaturné är dock ett helt okej facit och Väsby har visat att man nog är med i toppen av tabellen för att stanna.