Sebastian Ehrenflod klar för HC Dalen

HC Dalens första nyförvärv till säsongen 20-21 är Sebastian Ehrenflod, född -00 han ansluter från HV71 J20 där han varit utlånad till Dalen under tre matcher. Per Gustafsson beskriver  Sebastian som en stor och tung back som alltid ger 100% oavsett om det är träning eller match.
-Sebastian har precis allt som krävs för att gå långt i karriären han är oerhört noga i allt han gör och det är kul att vi får möjligheten att han valde att skriva på för oss. Foto: Marcus Vilson Photo

 

Sebastian Ehrenflod har under säsongen vid ett fåtal matcher varit utlånad till HC Dalen från HV71 J20. Nu står det klart att den 19-åriga backen spelar i HC Dalen säsongen 20-21. Sebast

ian med sina 197 cm och 90 kilo kommer bidra med ytterligare stabilitet i försvarsspelet som fungerat bra under säsongen som gått. Per Gustafsson är glad över att Sebastian väljer att fortsätta sin utveckling i HC Dalens organisation.

-Sebastian är en stor och tung back som har alla kvaliteter som krävs för att gå långt. När vi plockar in spelare till oss så är vi noga med att det ska vara spelare som verkligen vill spela för att ta ytterligare steg i sin egen utveckling. Sebastian är oerhört noggrann och seriös i allt han gör och ger alltid 100% oavsett om det är träning eller match. Det ska bli väldigt roligt att få följa Sebastian i sin utveckling som ishockeyspelare och vad han kan bidra med till laget under kommande säsong.

Sebastian har under säsongen som varit haft begränsat med speltid på grund av en meniskskada som han nu är på väg att återhämta sig ifrån även om det är några veckor kvar tills han är helt återställd. Sebastian blir vårt första nyförvärv inför säsongen och han är spänd på att få dra igång säsongen med HC Dalen.

-Det ska bli jättekul att få fortsätta karriären i Dalen. Laget har något bra på gång och det har känts väldigt bra de gånger jag varit utlånad till klubben under säsongen. Jag kommer framförallt att försöka bidra med det defensiva spelet det är där jag har mina styrkor som spelare. Nu är det full fokus på att få skadan läkt innan det är dags att dra igång försäsongen med grabbarna.

Kontraktet med Sebastian gäller i 1 år.

Piotr Arvidsson
Media & Kommunikation
HC Dalen