Dags för playoff 1

Då är det äntligen dags för playoff och slutspelshockey!
Först väntar en bortamatch på tisdag 25/2 i Vimmerby och därefter en rafflande hemmamatch på fredag 28/2 kl. 19.00 i Soft Center Arena. Ta er till arenan och heja fram laget, allt stöd behövs!

Vi tog en avstämning med Andreas ”Notan” Nordfeldt inför för playoff 1.

Om vi kort summerar Allettan så blev det tillslut en 6:e plats i serien där laget började starkt men dippade något i slutet och viktiga poäng uteblev, dock tar vi oss till playoff vilket också var målet. Dina tankar efter denna väldigt jämna serie?

– Ja vi fick en väldigt stark start där allt verkligen klickade. Vi avslutade ju höstsäsongen väldigt starkt och hade fått ihop det väldigt bra och fortsatte på det spåret. Sen efter vi fick några käftsmällar mot Skövde och Grums borta så fick sig självförtroendet en törn. De saker som var så självklara innan började vi tumma på. Men jag tycker det är många matcher vi lika gärna kunnat vinna men förlorat på små marginaler och korta stunder under matcherna där vi underpresterat. Sen ser man ju på hela serien att alla har slagit alla och att den har varit jämnare än någonsin tror jag.

Du missade stora delar av Allettan. Hur jobbigt var det att få stå bredvid särskilt när det gick lite sämre?

–  Jag hatar verkligen att vara vid sidan av mitt lag när man inte kan påverka fullt ut eller vara med på isen oavsett om man vinner eller förlorar. Jag såg alla matcherna såklart men åkte inte med på bortamatcherna utan satt hemma klistrad framför TV:n och det är jobbigare än att vara på plats. Försöker alltid stötta och ge min bild av hur det ser ut till både spelare och ledare.

Valet föll på Vimmerby i playoff 1 och en härlig utmaning väntar. Vimmerby har hittat formen i vårserien och det känns som en tuff utmaning där vi måste vara med från start. Samtidigt, ska man gå långt bör man slå alla lag. Hur ser du på valet?

– I playoff så pratas det ju alltid om resor, ”svåra lag” och som du sa innan att man ska slå alla för att gå långt. Allt stämmer ju såklart in och under alla mina år i KRIF har vi gjort alla möjliga resor, hela vägen till kvalserien, inget playoff, flera hundra mil i buss, ut i playoff 3, vunnit allettan osv. Så man får bara ta det som blir och köra!

– Att det blev Vimmerby för oss blir ju en utmaning precis som om det hade varit något annat lag. Positivt är ju kort resa, bra matcher och förhoppningsvis mycket publik som stöttar oss. Dom har gått som tåget under våren men samtidigt inte mött lag som oss. Så dom får gärna visa sig från sin bästa sida så blir det bra och spännande matcher.

Du som har rutin från slutspel sedan tidigare, nu är det verkligen kniven mot strupen. Vad krävs för att avgöra denna matchserie?

– Jag har pratat om olika vägar innan här men det som jag känner att man måste ha oavsett motståndare och gå långt är kollektivet. Har man ett lag där alla drar åt samma håll, grunder som sitter och att alla offrar sig för varandra så har du tre bra ingredienser. Sen måste man våga för att vinna. I första matchen blir såklart viktigt att visa att man är där för att vinna, inget annat!

Tillslut. Vi hoppas på folkfest och bra uppslutning på fredag, har du något att tillägga till publiken? 

– Det är ju nu det verkligen gäller och vi behöver all hjälp vi kan. Det är så underbart att kliva in på isen, hemma som borta och känna att vi har mer stöd än det andra laget och det ger tändvätska! Alla som tycker om hockey och stöttar oss vet hur tråkigt det är när det är slut på matcher så gör som oss nu och försök ge allt för att vi ska ha en lång säsong tillsammans, avslutar Andreas Nordfeldt.

Inför fredagens match i Soft Center Arena erbjuder vi tacobuffé från kl. 17.00 i VIP 1974, läs mer och boka bord här: >>
Biljetter hittar ni här: https://krifhockey.ebiljett.nu/

Krif Hockey – Alltid Oavsett!