HC Dalen förlänger med Emil Larsson

Emil Larsson född -96 anslöt till HC Dalen ifrån Tyringe SoSS inför säsongen 2019-20. Han stod för 27 poäng på 38 spelade matcher. Nu är det klart att Emil spelar i Dalen i ytterligare en säsong.
-Vi har hittat ett bra upplägg med Emil så att han kan ta ytterligare steg i sin karriär, säger Dalens sportchef och tränare Pelle Gustafsson.
Foto: Marcus Vilson

 

Emil Larsson har IK Oskarshamn som moderklubb men den större delen av juniortiden har han spelat i Södertälje och Örebro där han även har två stycken SHL-matcher på kontot. Från säsongen 2016-17 så har han spelat i Division 1 och representerat klubbar som Tranås, Nybro och Tyringe innan han inför säsongen 2019-20 skrev på för HC Dalen. Där blir han nu kvar i ytterligare en säsong vilket är nytt för Emil Larsson:

-Det blir nytt att spela i samma förening två år i rad för mig. Jag har riktigt stort förtroende för hela ledarstaben och jag hoppas kunna fortsätta utveckla mitt spel över hela banan. Jag tycker det gått okej för mig under säsongen men jag känner att med en ordentlig sommarträning med Daniel Josefsson (assisterande tränare & sportchef) så hoppas jag kunna ta ytterligare steg i min utveckling som ishockeyspelare.

Innan säsongen 2019-20 så var det inte mindre än 14 nya spelare som anslöt till HC Dalen. Nu ser situationen annorlunda ut där Per Gustafsson sedan tidigare förlängt med bröderna Röykos-Marthinsen, Oscar Josefsson och Nils Gunnarson. Laget har även tagit in Sebastian Ehrenflod som blev säsongen första nyförvärv och nu blir nästa pusselbiten i Pelle Gustafssons lagbygge Emil Larsson.

-Emil har fantastiska egenskaper och skills inte minst i powerplay. Han har varit här i en säsong nu och gjort det bra och det finns mer att hämta av Emil. Vi har kommit fram och satt upp en gemensam plan för att just få fram det lilla extra av Emil och det är vi säkra på att vi kommer att få se resultatet av i kommande säsong.

Kontraktet med Emil gäller i 1 år.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen