HC Dalen förlänger med Gustav Särenborg

Gustav Särenborg, född -99, har Nässjö HC som moderklubb och han anslöt till HC Dalen från Linden Hockey i december. Han har tagit stora kliv framåt och blivit en viktig kugge i lagets defensiv och nu väljer Per Gustafsson att förlänga Gustavs kontrakt.
-Gustav har gjort det kanon sen han kom till oss det ska bli väldigt kul att få fortsätta arbeta tillsammans med honom och se hans utveckling som spelare.

 

Gustav Särenborg anslöt till HC Dalen runt jul från Linden Hockey där han var en av klubbens bästa backar. I Dalen han det under första säsongen bli tre poäng på 16 spelade matcher. Gustav har under säsongen tagit flera kliv framåt och blivit en viktig kugge i lagets defensiv och när det stod klart att spel i Allettan uteblev så förlängde Gustav säsongen och gick på lån till Kallinge/Ronneby. Dalens sportchef och tränare Per Gustafsson är imponerad av de kliv Gustav tagit under sin första tid i Dalen:

-Gustav kom till oss efter halva säsongen spelad och han har visat stora kliv under den tid han varit här. Han är en ung spelare som är under utbildning och med rätt verktyg så kommer han bara att bli bättre. Han kommer vara en viktig spelare i lagets defensiv kommande säsonger och det känns väldigt kul att han fortsätter sin karriär hos oss.

Gustav ser fram emot att få fortsätta sin karriär i HC Dalen som enligt honom själv har alla verktyg till att göra honom till en bättre ishockeyspelare.

-Jag kom in i laget runt jul och har blivit väldigt bra behandlad av grabbarna i laget och av folk runtomkring. Det är ett härligt gäng både på och utanför isen så det är skönt att veta att man kommer stanna här en tid framöver. Ser man på framtiden så har vi något spännande på gång och får vi ihop alla pusselbitar så kan det gå riktigt långt. Jag känner att Dalen genom bland annat Pelle och Daniel har rätt förutsättningar för att utveckla mig till en bättre spelare så jag är glad över möjligheten att få fortsätta min karriär hos HC Dalen.

Kontraktet med Gustav gäller i 2 år.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen