HC Dalen förlänger med Anton Johansson

Efter ett äventyr i Belgien så återvände Anton Johansson till HC Dalen under säsongen som gick. Det han bli sju poäng på 20 spelade matcher och nu väljer Pelle Gustafsson att förlänga Antons kontrakt med ytterligare ett år.
-Vi har försökt behålla en del av stommen, Anton har varit i klubben länge och det är viktigt att ha sådana grabbar i laget.

 

Anton Johansson valde att efter säsongen 2018-19 lämna HC dalen för ett utlandsäventyr i Belgien och Antwerp Phantoms. Skador förstörde större delen av tiden och det han endast bli två spelade matcher innan han vände tillbaka till Norrahammar och HC Dalen.

-Tiden i Belgien var helt okej och det är kul att

ha provat på spel utomlands, i efterhand kanske det inte gick som väntat men det är ingenting jag ångrar. Däremot så saknade jag Dalen det måste jag erkänna så det var kul att få möjligheten att återvända. Vi har ett spännande lag på gång med några nya spelare och det är alltid en frisk fläkt att få in. Får vi bara ihop alla pusselbitar så kan detta bli väldigt bra kommande säsong och det är en stor anledning till att jag valde att förlänga. Det och givetvis att jag trivs väldigt bra i föreningen och med personerna som arbetar med och runtomkring laget, allt från spelare och ledare till fansen.

För Pelle Gustafsson så återstår en del arbete innan laget inför säsongen 2020-21 är komplett. Det finns några platser kvar att fylla med det är ingen stress som det var förra året vilket i sig inte var en unik situation då spelare tänker olika när man väntar in rätt erbjudande. Förlängningen med Anton Johansson är speciellt viktig då han är en del stommen som är viktig att ha kvar i laget.

-Det är viktigt att ha spelare som Anton kvar i laget han har varit här länge och är en del av stommen nu när flera andra slutat eller fått lämna. Anton har varit här en längre tid och bidrar med väldigt mycket positiv energi i omklädningsrummet och ute på isen. Han känner föreningen väl och vet vad den står för och hur vi vill spela samtidigt är han en Jönköpings kille och det är viktigt med en spelare som Anton i laget för nya spelare som väljer att komma till oss.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen