Neubauer inför matchen mot Nybro Vikings

HC Dalen och Henrik Neubauer har öppnat starkt i Allettan Södra med två raka segrar. Under söndagen ställs laget mot och det gäller att vara med från start: ”Vi måste börja vid grunderna, vi kommer möta ett bra lag så det gäller att vara påkopplade direkt” Foto: Marcus Vilson.

 

Det blev seger med 5-2 mot IF Troja/Ljungby i onsdags efter att försvaret storspelat och knappt gav gästerna en chans att ta sig in i anfallszon, samtidigt som Oscar Malm är trygg och stabil i målet. Just försvarsspelet är något som Henrik Neubauer vill ta med sig till söndagens match mot Nybro.

-Vi måste börja vid grunderna vi vet att vi kommer möta ett bra lag så det gäller att vara påkopplade direkt. Försvarsspelet vi visade upp mot IF Troja/Ljungby  är något som jag vill att vi tar med oss, där gjorde vi knappt ett misstag, och stängde ner dem. Samtidigt så gäller det att komma ut i hög fart och fortsätta spela efter vårt spelsystem och ta tillvara på de chanser vi skapar.

Med två raka segrar i ryggsäcken så råder det harmoni i omklädningsrummet ute i Norrahammar samtidigt som det krigas och tävlas för fullt ute på isen under lagets träningar där den rutinerade duon Christoffer Persson och Martin Thörnberg blivit lite av två extratränare på isen. Just den positiva känslan som finns i laget spelar en stor del i Dalens framgång enligt Neubauer.

-Vi är ett riktigt bra gäng och har väldigt roligt tillsammans både på och utanför isen. Har man det så blir det samtidigt enklare att sätta krav på varandra både på träningar och matcher. Detta tycker jag att man ser ganska tydligt då vi kan rulla på fyra jämnstarka femmor där alla levererar poäng. En trygghet att veta och skapar andrum mellan kedjebytena. Vi jobbar för och med varandra. Norrahammarstyle helt enkelt.

Till matchen mot Nybro kommer Dalen med samma trupp som laget hade mot IF Troja/Ljungby. Noterbart är att Alexander Sundstrand är tillbaka efter en tids skadefrånvaro.

Piotr Arvidsson
Media & kommunikation
HC Dalen