Seger mot Mariestad BoIS under söndagseftermiddagen

Anton Johansson och Jakob Stridsberg sköt segern till HC Dalen under söndagseftermiddagen. Foto: Marcus Vilson

Mariestad BoIS stod för motståndet under söndagseftermiddagen för HC Dalen som kom med en stark vinst senast borta mot Karlskrona HK. Som väntat så startade matchen i ett rasande tempo där Dalen var det vassare laget i inledningen av matchen med flertalet farliga chanser mot Mariestads målvakt Tobias Sandberg. Dalen som normalt sett är sylvassa i powerplay fick dubbla chanser i spelformen men lyckades inte få in pucken i en period som helt gick till Dalens fördel.

Precis som i den första perioden så var det Dalen som var det spelskickligare laget och det var stundtals spel mot en kasse. Rättvist så var det även hemmalaget som

tog ledningen genom Anton Johansson assisterad av Oscar Josefsson med dryga fem minuter kvar att spela av den andra perioden. I periodens slutskede fick Mariestad chans i powerplay då Johan Malmborg visats ut två minuter för hooking men Dalen försvarade sig bra och gjorde det svårt för Mariestad att etablera sig i anfallszon.

HC Dalen fick inleda den tredje perioden i powerplay då Lukas Söderlund precis i slutet av den andra perioden visats ut två minuter för hooking. Mariestad spelade upp sig i den tredje perioden och etablerade en del tryck i Dalens försvarszon och de första tio minutrarna var bortalaget det något hetare laget på isen. Dalen gjorde en försvarsmässigt riktigt bra som man till slut lyckades hålla undan och vinna med 2-0 då bortalaget plockade ut målvakten och Jakob Stridsberg placerade in 2-0 pucken.

HC Dalen 1-0 Mariestad BoIS (0–0, 1–0, 1–0)