Förlust i seriepremiären med 3-2

HC Dalen förlorade seriepremiären mot Mörrums GoIS med 3-2 under lördagseftermiddagen. Foto: Piotr Arvidsson

Seriepremiär när Dalen under lördagseftermiddagen ställdes mot Mörrums GoIS. Hemmalaget tog genom Marcus Paulsson ledningen när han kom fri mot Oscar Malm efter sex minuters spel. Hemmalaget fick energi och Jon Henrion utökade till 2-0 i numerärt överläge. Ju längre perioden gick desto mer Dalen blev det och Martin Thörnberg reducerade till 2-1  assisterad av Särenborg och Victor Sjöholm som lånats in från HV71.

Andra perioden stod och vägde en del där men med viss fördel Dalen. Dalen hade flertalet chanser att kvittera till 2-2 då man fick spela en hel del i powerplay dock lyckades man egentligen inte skapa någonting och Mörrum kunde städa undan relativt enkelt. Just spelet i powerplay var något som Dalen skämde bort oss med förra säsongen, där behöver det hända en hel del om man ska lyckas hota under säsongen. Mörrum spelade bra och satte Oscar Malm på prov som fick visa upp flertalet kvalificerade räddningar, man hade också en puck i stolpen med sex minuter kvar av perioden.

Dalen tryckte på i tredjeperioden i jakten på en kvittering och förde stora delar av spelet då Mörrum såg stundtals trötta ut på isen. Dalen hade en del kontringsförsök men hade svårt att få till något riktigt farligt. Det farligaste som skedde de tretton första minuterna var då Emil Larsson vispade in en puck som styrdes i ribban. Det låg en timeout i luften för Mörrum som hade stora svårigheter över hela isen mot ett aggressivt HC Dalen. 16 minuter in i den tredje perioden kom sen målet för Dalen när Martin Thörnberg serverade brorsan Jesper som distinkt satte pucken i mål efter klappklapp-spel med brorsan. Kalle Hult  drog i matchens slutskede på sig utvisning för holding vilket hemmalaget genom John Henrion tog tillvara på och tog ledingen med 3-2 i matchen som också blev slutresultatet.

Mörrums GoIS 3-2 HC Dalen (2-1, 0–0, 1–1)