Fjärde raka segern för Dalen när Halmstad Hammers besegrades

Fjärde raka vinsten för Dalen som under fredagskvällen besegrade Halmstad Hammers med 3-1. Foto: Piotr Arvidsson

Med tre raka vinster i ryggen så var självförtroendet på topp hos HC Dalen som under fredagskvällen ställdes mot Halmstad Hammers. En match som hemmalaget vann med komfortabla 3-1 där Oscar Malm blev stor matchhjälte efter en rakt igenom välspelad match i hemmamålet.

Första perioden gick i Dalens tecken där hemmalaget stod för kanske säsongens bästa period. Kristian Röykås-Marthinsen gav Dalen ledningen efter dryga fem minuter spelade, vilket var Kristians tredje mål för säsongen. Hemmalaget hade chansen att utöka ledningen ytterligare men en välspelad period slutade 1-0. Andra perioden svängde lite fram och tillbaka, en rolig period att kolla på för publiken som verkligen lyfte fram hemmalaget denna match. Och det skulle dröja fram till periodens slutskede innan Adam Hirsch utökade ledningen till 2-0 assisterad av Jesper Thörnberg och Emil Larsson.

Oscar Malm storspelade matchen igenom och var en stor bidragande faktor att Dalen höll ner siffrorna i matchen. I tredje perioden fick han dock kapitulera då gästerna reducerade till 1-2 genom Ludvig Levinsson. Hemmalaget var inte sena med att replikera utan endast 20 sekunder efter målet så var Adam Hirsch framme igen och stänkte in 3-1 till Dalen vilket också blev slutresultatet i matchen.