Hanviken straffade HC Dalen

Hanvikens SK mot HC Dalen stod på tablån under fredagskvällen. Dalen kom stärkta efter vinst med 6-4 mot Karlskrona. Hanviken öppnade säsongen bra men gått tyngre mot slutet. Dock är dom ett lag som besegrat favoriterna Nybro på bortaplan. Så en minst sagt osäker match på förhand.

En lite avvaktande start av matchen från båda lagen som kände lite på varandra och låg tätt inpå varandra. Gästerna kändes dock som det lite hetare laget och det var också rättvist Dalen som genom Emil Larsson tog ledningen i matchen efter dryga fyra minuter spelade. Efter målet stannade spelet upp en aning igen och det var faktiskt så att det var hemmalaget som fick en energikick och kvitterade till 1-1 efter halva perioden spelad. Hemmalaget stärktes av målet och stod för det mesta av spelet mot ett Dalen som hade det svårt att få det att stämma, man fick även avsluta i numerärt överläge men perioden slutade 1-1.

Hemmalaget fick inleda den andra perioden i powerplay men lyckades inte skapa något större tryck. Samtidigt hade gästerna svårt att sätta upp ett stabilt spel utan fick slå en del

icing. En minst sagt märklig utvisning på Hugo Rostedt gav hemmalaget återigen chansen i powerplay men utan resultat, vilket man får se som rättvist då utvisningen var minst sagt tvivelaktig. Efter halva perioden spelad så var det klar fördel för hemmalaget mot ett Dalen som egentligen inte presterade någonting alls. Hanviken ägde mer puck men det var inte mer än så för rent spelmässigt så hackade det rejält i Hanviken som trots flera försök i powerplay knappt fick iväg ett skott. Dalens otur med domsluten höll i sig när Adam Hirsch visades ut, hemmalaget tog tillvara på chansen och tog ledningen i matchen. Fler mål än så blev det inte i perioden, och hemmalaget gick till paus med ledning.

Hanviken fick en smakstart i den tredje perioden då Emil Svartbro gav hemmalaget ledningen med 3-1 efter ett dragskott från offensiv blå. Martin Thörnberg reducerade till 3-2 och gästerna var tillbaka i matchen igen. Dalen som gjort sig kända för att vara starka i tredjeperioden kvitterade strax efter reduceringen till 3-3 genom Anton Johansson. Ett längre uppehåll ägde rum efter målet då plexiglaset lossnade bakom hemmalagets målvakt. Fler mål än så blev det inte i perioden och matchen gick till övertid och straffar där Hanviken till slut lyckades vinna med 4-3.