Skön seger för HC Dalen mot Halmstad Hammers

HC Dalen vann mötet mot Halmstad Hammers med 2-1 i matchen där Dalen-profilen Anton Johansson hyllades för sina 300 matcher i klubben.

Anton Johansson som i veckan gjorde sin 300:e match i HC Dalen skulle innan nedsläpp prisas för sina insatser och det var en märkbart tagen profil som fick ta emot både ett livstidskort på Dalens matcher samt publikens applåder. Dalen kom ut starkt i den första perioden och Karl Smedberg stod för matchens delikatess när man åkte slalom in framför Halmstads mål och gav hemmalaget ledningen. Knappa två minuter senare utökade Dalen till 2-0 genom Kristian Röykås-Marthinsen och hemmalaget hade fått en smakstart i matchen.

Andra perioden kanske inte var den mest välspelade för något av lagen men reduceringen kom genom Melker Iversen. Halmstad fick en del chanser men David Elmgren stod åter för en imponerande insats i målet och stoppade de chanser som Halmstad skapade. Närmre än så här kom inte Halmstad som mot slutet tog ut målvakten i jakten på en kvittering. Och HC Dalen hakar på i racet och har efter kvällens resultat satt sig i en fin sits att ta klivet upp till Hockeyallsvenskan säsongen 2022-2023.