Missräkning för Borlänge som tappar mark mot topp 5

KÖP – BOR  (5-4) (swehockey.se)

Match mot jumbon Köping på bortais och chansen att ta 3 viktiga poäng i kampen om att nå topp 5 och spel i AllEttan.

Hemmalaget inledde piggt men redan efter ett par minuter så tog BHF över framförallt via andra femman med Östberg, Garfve och Eklund som hade ett par fina lägen att överlista en duktig Sebastian Trygg i hemmamålet. Man hade 2 nästan helt öppna mål som man inte förvaltade. Det var först när man fick chansen att spela 5 mot 3 som man med lite tur lyckades sätta dit ledningspucken.

En ledning som borde ha varit avsevärt mycket större med tanke på spelövertaget.

I den andra perioden jämnade spelet ut sig och hemmalaget var effektiva i

sina omställningar samt lägen. 1-1 kom 11.26 i powerplay efter ett fint mål där Jonathan Andersson var målskytten.

Med knappt 2 minuter kvar hade hemmalaget vänt på steken då man satte dit 2-1.

Inledningen i den tredje perioden var galen då först Köping gjorde 3-1 efter 5 sekunder. 8 sekunder senare fixade Emil Lind 3-2 men 15 sekunder senare så var Köping återigen i ett tvåmålsöverläge.

BHF jobbade sig närmre och i powerplay kunde Charles Eklund sprätta dit sitt 5e mål för säsongen när han fixade 4-3. Med drygt 2 minuter kvar kunde sedan Filip Westerlund styra in kvitteringen till 4-4 på Adam Bäckehags flipperskott.

Matchen till förlängning när hemmalaget tog bonuspoängen efter en retur och en rejäl missberäkning av BHF som nog hade hoppats på alla 3 poängen.

skott totalt 40-46

utvisningar Köping 7×2 BHF 4×2

domare Hampus Springare

En bra första period där både 3 och 4-0 till BHF inte alls hade varit ologiskt på nått sätt. Men då man inte tar vara på sina chanser och ett hemmalaget som sedan lyfter sig så kan det bli såhär. Köping ville mer och vann därmed matchen. Tungt för BHF som därmed tappar mark i topp 5 racet, speciellt i en sån här match där en seger nästan är ett måste när man möter en jumbo.

Nu blir det ett litet uppehåll och serien startar igång igen den 20/11 då BHF tar emot Tranås på hemmais.

Övriga resultat och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se