Thorwalls sköt Dalen till serieseger

Dalen mot Tranås är inte två lag som har så mycket övers för varandra. Under fredagskvällen drabbades lagen samman i Husqvarna Garden och det var heta känslor ute på isen från första nedsläpp.

Seriefinal i den västra serien när Dalen mötte Tranås i ett kokande Husqvarna Garden. Det brukar inte vara de snällaste mötena när lagen ställs emot varandra. Och det var inget undantag denna gången heller. Det smällde direkt efter första nedsläpp och man märkte att det var två lag som taggat till lite extra till denna match. Efter en mållös förstaperiod så talade Felix Wermelin om att tempot måste sänkas en aning.

-Det gynnar oss inte att åka runt som vi gör, vi måste komma ner på jorden lite till den andra perioden och börja fo

kusera mer på spelet än att jaga motståndarna. Men det är två vältränade lag som möts som båda vill vinna så det är inte konstigt att det blir så här i inledningen.

Dalen hade ett mål i nät i den första perioden med som dömdes bort efter att Dalenspelare knuffat in Tranås målvakt i buren. Ett tveksamt domslut. Gustav Salmi-Lilja gav senare hemmalaget ledningen ett resultat som stod sig perioden ut. Tranås kvitterade i den andra perioden och det såg länge ut som att det skulle bli förlängning.

Erik Thorwalls ville dock annat och den skridskosnabbe forwarden bröt sig fri, lurade upp en back på läktaren och petade pucken i mål och taket lyfte nästan i arenan efter detta. Med målet och att resultat i övriga matcher studsat åt rätt håll så står HC Dalen som seriesegrare säsongen 2022-2023.

HC Dalen–Tranås AIF 2–1 (0–0, 1–0, 1–1)

Första perioden:

Andra perioden: 1-0 (9.54) Gustav Salmi-Lilja (Kalle Hult).

Tredje perioden: 1–1 (12.18) Markus Ruuskanen (Petter Eklöf, Pontus Eklöf), 2–1 (19.28) Erik Thorwalls (Karl Smedberg, Kalle Holm).

Skott: 10–29 (3–9, 2–12, 5–8).

Utvisningsminuter, Dalen: 3×20 min, 9×2 min, TAIF: 5×2 min.

Domare: Arvid Jarmstad.

Publik: 1 260.